MATCHDAY! Vitesse - Feyenoord

MATCHDAY! Vitesse - Feyenoord

Dick Advocaat moest er vrijdag tijdens de persconferentie een lijstje bij pakken om de namen op te noemen van spelers die niet inzetbaar zijn voor Feyenoord. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma.

De coach kan in Arnhem in elk geval niet beschikken over Kenneth Vermeer, Justin Bijlow, Rick Karsdorp, Sven van Beek, Ridgeciano Haps, Liam Kelly en Edgar Ié. Eerder vandaag werd bekend dat Karsdorp vanwege een operatie op z’n vroegst in februari weer inzetbaar is. Mogelijk komt Ié voor de winterstop nog wel in actie, zo vertelde Advcoaat. ''Edgar heeft buiten getraind en maakt dus stappen in zijn herstel.''

*Vitesse heeft inmiddels vijf wedstrijden achter elkaar verloren en evenaarde daarmee een negatief clubrecord, nooit eerder in de historie van de eredivisie verloor Vitesse zes wedstrijden achter elkaar.

*Feyenoord presteert sinds het aantreden van Dick Advocaat juist behoorlijk, voorafgaand aan dit weekend presteerden alleen AZ en Ajax (12 punten) beter dan Feyenoord in die periode (10 punten).

*Advocaat zelf was als speler 450 keer actief in de eredivisie en begint vandaag aan zijn 350ste wedstrijd als trainer in de eredivisie, wat hem op een totaal van 800 optredens brengt. Een record: Ron Jans volgt op gepaste afstand met 783 duels als speler of trainer.

*Feyenoord speelt vandaag voor de 36ste keer in de eredivisie de uitwedstrijd tegen Vitesse. Dat leverde tot nu toe 12 overwinningen, 15 gelijke spelen en 8 nederlagen op voor de Rotterdammers.

Historie
2014/2015 Vitesse - Feyenoord 0-0
2015/2016 Vitesse - Feyenoord 0-2
2016/2017 Vitesse - Feyenoord 0-2
2017/2018 Vitesse - Feyenoord 3-1
2018/2019 Vitesse - Feyenoord 1-1

[dumpitem=18678]

Lees meer over
Kenneth Vermeer Ridgeciano Haps Sven van Beek Justin Bijlow Vitesse ajax Dick Advocaat Rick Karsdorp Liam Kelly
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties