''Natuurlijk houdt Feyenoord die plek drie wel in de gaten''

donderdag 5 december 2019 17:48 132.745 keer bekeken 180 reacties Pro Shots

Feyenoord staat voor een zware decembermaand met uitwedstrijden tegen Vitesse, FC Utrecht (eredivisie), Porto (Europa League) en Cambuur (beker) voor de boeg. De enige thuiswedstrijd is tegen PSV. Het zware programma brengt echter ook voordelen met zich mee volgens Feyenoord watcher Martijn Krabbendam, want het verschil met nummer drie PSV is maar vier punten.

"Natuurlijk kijk je met een schuin oog naar boven. Het uitgangspunt is dat je tot de winter de marge met PSV beperkt houdt en dat kan natuurlijk: als je bij Vitesse wint, dan komt PSV daarna zelf. Er vanuitgaande dat die Fortuna wel verslaan, dan is het verschil een puntje als je wint van PSV. Dat is al heel wat als je kijkt naar hoe Feyenoord het seizoen begonnen is. Dus natuurlijk houdt Feyenoord die plek drie wel in de gaten. Plus de beker, dat is waar Feyenoord voor moet spelen."

"Dan heb je ook nog de Europa League, dat wordt natuurlijk een heel lastige opdracht in Porto. Je weet het niet, maar twee fronten, competitie en beker, moet de doelstelling van Feyenoord zijn", aldus Krabbendam voor de camera van Voetbal International. Wat valt er op sinds Advocaat de scepter zwaait? "Dat het voetbal niet per se beter wordt, organisatorisch is het misschien iets anders dan Jaap Stam het heeft neergezet, maar met zijn manier van werken is Feyenoord wel aan het sprokkelen geslagen." Advocaat is nog steeds ongeslagen met Feyenoord. 

Na de uitdagende decemberperiode staat de winterstop voor de deur en opent de transfermarkt zich. "Je kunt wel verwachten dat Feyenoord op transfergebied wat gaat doen om dat elftal op bepaalde posities te versterken. Misschien wordt ook wel afscheid genomen van een aantal spelers dat overbodig is, dat niet meer gebruikt wordt, dat zelf weg wil, dus daar is dan wel de tijd voor. Feyenoord kan dan in januari met een iets ander elftal, sowieso fitter, spelers die niet meer gebleseerd zijn en wat nieuwe aankopen definitief een gooi naar plek drie doen."

Gerelateerd nieuws
180 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 76 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73856 leden - Op dit moment zijn 604 mensen actief, waarvan 195 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved