Boëtius: ''Toen ik had betaald, werd ik verkocht''

woensdag 4 december 2019 12:11 109.725 keer bekeken 151 reacties Pro Shots

Jean-Paul Boëtius is inmiddels 25 en bezig aan zijn tweede seizoen bij FSV Mainz 05. De voormalig Feyenoorder floreert daar dusdanig dat aan het eind van het seizoen een transfer naar de Premier League lonkt. In Voetbal International blikt Boëtius nog één keer terug op zijn tijd bij Feyenoord. "Misschien heb ik het licht wel gezien, of ik ben gewoon ouder geworden. Dat kan natuurlijk ook."

Oorspronkelijk wilde Boëtius helemaal niet weg bij Feyenoord, maar Giovanni van Bronckhorst wilde niet met hem verder en toenmalig technisch directeur Martin van Geel duwde de aanvaller naar de uitgang. "Hij zag zijn transfersom in rook opgaan natuurlijk. De situatie was zó erg, dat Feyenoord me met een strik om naar Mainz had willen brengen, als ik er al niet zelf naartoe was gereden. Zó graag wilden ze van me af."

"Martin zei: “Ik heb met de trainer gesproken en hij gaat je nooit meer gebruiken”. Ik vertelde dat ik die gok dan maar zou nemen. Ik ken mezelf toch en ook mijn kwaliteiten. Ik was ervan overtuigd dat ik wel weer aan het spelen zou raken. Maar daarna belde Giovanni van Bronckhorst. 'JP, de put is leeg', zei hij. Ik merkte dat hij er écht zo in stond. Als ik terugkwam, moest ik met de beloften trainen en daar zou het dan ook bij blijven, want dat elftal speelde nauwelijks wedstrijden. Nou, als ze me dan echt zo graag wilden lozen, dan moest het maar. Met de kennis van nu is het de beste beslissing die ik heb kunnen nemen."

De redenen van het vertrek waren dat Boëtius weigerde uit te lopen met de reserves na de vriendschappelijke wedstrijd tegen Fenerbahce om een week later een domme rode kaart tegen De Graafschap te pakken. De maat was toen vol voor Feyenoord. De aanvaller heeft wel enig begrip voor die beslissing, maar heeft ok zo zijn bedenkingen. "Normaal zou je zeggen dat je als jeugdspeler van Feyenoord kunt rekenen op extra krediet. Je bent opgegroeid bij de club, hebt er alles doorlopen, je zou denken dat ze dat mooi vinden. In de praktijk is dat totaal anders. Jeugdspelers worden kritisch benaderd. Ze fluiten je uit. Tonny Vilhena werd zelfs als een geldwolf neergezet, ik als een onhandelbare jongen. En waarom eigenlijk? Daarop kan ik geen antwoord bedenken. Ik had er alles voor over te slagen bij Feyenoord, maar ik ben er twee keer door de achterdeur vertrokken."

"Van Geel gaf me de maximale boete na Fenerbahçe, de hoogste ooit aan een speler van Feyenoord, dat record draag ik vermoedelijk voor de rest der tijden met me mee. Maar toen ik had betaald, werd ik verkocht. Geen grap. Ik zou het bedrag eigenlijk nog moeten declareren..." Toch denkt hij met goede gevoelens terug aan Feyenoord. "Ik kan nooit boos worden op Feyenoord, joh. Het blijft toch je cluppie, hè. Als ik kan, ga ik kijken. Heb ik vorig jaar ook gewoon gedaan en toen was er ook van hun kant geen probleem. Misschien moet ik gewoon concluderen dat ik er als voetballer niet paste. Kan toch? We hebben het twee keer geprobeerd."

Klik hier voor het complete gesprek met Boëtius

Gerelateerd nieuws
151 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 101 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72159 leden - Op dit moment zijn 117 mensen actief, waarvan 37 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved