Feyenoord wil eigenaar worden: ''Welk stadion we dan ook spelen''

Feyenoord wil eigenaar worden: ''Welk stadion we dan ook spelen''

Mark Koevermans, algemeen directeur van Feyenoord, blijft net als voorganger Jan de Jong bij de eis dat de Rotterdammers gegarandeerd minimaal 25 miljoen euro per jaar krijgen als het stadionplan doorgaat. De gemeente Rotterdam blijft ook bij zijn standpunt dat door Arjan van Gils van D66 verwoord wordt. "Er is in het verleden over gesproken met de toenmalige directeur en er is aan het standpunt van de gemeente Rotterdam niets veranderd. Het blijft bij wat we eerder hebben gezegd: van een gegarandeerde 25 miljoen euro kan geen sprake zijn."

Koevermans zelf wil dat Feyenoord sowieso eigenaar van het stadion wordt, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Welk stadion we dan ook spelen. Wat ons betreft staat daar overeind wat we al de afgelopen twee jaar hebben afgesproken. Het moet goed zijn voor de club, voor de bvo. Dan gaat het om drie dingen. Allereerst moet het te bouwen zijn voor de bouwsom die we hebben afgesproken. En dat moet ook nog eens een gegarandeerd bedrag zijn. We zijn ook zelf geld aan het ophalen. En uiteraard moeten we de 440 miljoen euro bij elkaar krijgen. Bovendien moet de begroting sluitend zijn, daar moet een minimale garantie van 25 miljoen euro voor de club uitkomen. En er moet een ‘opwaarts’ in zitten, zodat het mogelijk is om die 25 miljoen euro te laten groeien."

Ook de VVD laat bij monde van raadslid Jan-Willem Verheij weten dat de zorgen rondom het project groeien. "De bouwkosten zijn een punt van zorg. Er wordt gesproken over nieuwe optimalisaties. Maar de mogelijkheden zijn een beetje uitgeput. Wat valt er nog te optimaliseren zonder de kwaliteit van het gebouw geweld aan te doen?" Ook blijft de mobiliteit een heet hangijzer: bij een nieuw stadion zullen veel supporters een behoorlijke ommezwaai moeten maken van reizen per auto naar reizen met OV of de fiets. Verheij: "We willen niet dat supporters straks de wedstrijden op Fox Sports kijken, in plaats van naar het stadion te komen. Dat heeft effect op de businesscase."

[readmore=52540]

Lees meer over
Jan de Jong
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties