Burger helpt Onder 19 aan zege in Den Haag

dinsdag 3 december 2019 18:57 133.030 keer bekeken 366 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 19 heeft dinsdagavond opnieuw een overwinning geboekt. Afgelopen zaterdag won de ploeg met 6-2 van sc Heerenveen Onder 19, dinsdagavond werd in Den Haag afgerekend met ADO Den Haag Onder 19: 0-1.

Trainer Dirk Kuyt koos tegen de Hagenaars voor dezelfde basisopstelling als in de gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen. Wouter Burger was dus weer van de partij bij het Onder 19-team van Feyenoord Academy. Bij een overwinning kon het team goede zaken doen op de ranglijst. Dat was ook in de beginfase van de wedstrijd te zien. De ploeg zette goed druk op de tegenstander en werd een aantal keer gevaarlijk.

Vroege goal Burger
Burger bekroonde de goede start met een zeer fraaie treffer van afstand: 0-1. Feyenoord Onder 19 bleef daarna aanvallen. De verdediging van ADO Den Haag Onder 19 had de handen vol aan de aanvallers, onder wie Marouan Azarkan. Het zorgde ervoor dat de ploeg meerdere vrije trappen kreeg, zonder daar echt gevaarlijk uit te worden.

In de slotfase van de tweede helft kwam ADO Den Haag beter aan voetballen toe en werd de thuisploeg gevaarlijk. Gelukkig hield doelman Joey Koorevaar de ploeg op de been. Vlak voor rust leek Azarkan de tweede Rotterdamse treffer van de avond binnen te schieten, maar de treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Gebrek aan scherpte en geluk
In tegenstelling tot de laatste fase van de eerste helft,controleerde Feyenoord Onder 19 de wedstrijd aan het begin van de tweede helft. Via Azarkan, Naoufal Bannis en Noah Naujoks warden de bezoekers gevaarlijk, maar in de eindpass ontbrak het een paar keer aan een beetje scherpte en geluk.

ADO Den Haag Onder 19 richtte zich zo’n twintig minuten voor het einde weer op. De Hagenaars persten er een slotoffensief uit en schoten nog een keer over het doel van Koorevaar. Niet veel later was de doelman alert en hield hij een bal uit zijn doel, waarmee hij de zege veiligstelde.

Kuyt was na afloop blij met de drie punten, maar ook kritisch op zijn team. ''We moesten vanavond met meer overtuiging op zoek naar gaan de 0-2. Dat zat er ook wel in, maar we waren daarin net niet daadkrachtig genoeg. Over de hele wedstrijd gezien ben ik niet tevreden. De jongens zijn zelf ook teleurgesteld, ondanks het feit dat dit een belangrijke zege is. Nu moet het vizier op komende zaterdag: de mini-Klassieker in De Kuip.''

Scoreverloop
10' | 0-1 | Burger

Opstelling Feyenoord Onder 19
Koorevaar; Knoll, Valk, Van der Zeeuw, Hendriks (46’ Ben-David dos Santos); Gündüz (82’ Oulad M’Hand), Burger, Hartman; Naujoks, Bannis, Azarkan.

Wissels Feyenoord Onder 19
De Mooij, Zitman, Troost, Belarbi, Van der Lubbe, Ben-David dos Santos, Oulad M’Hand.

Gerelateerd nieuws
366 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 84 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74149 leden - Op dit moment zijn 1688 mensen actief, waarvan 618 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved