''Op de tribune voel je een wedstrijd al kantelen''

Feyenoord speelde tegen Rangers FC en PEC Zwolle een goede eerste helft, maar in beide duels zakte het de tweede helft volledig weg. Afgelopen donderdag werden daardoor twee punten verspeeld. Tegen PEC Zwolle ging het ook bijna mis. Nick Marsman maakte enkele uitstekende reddingen waardoor er geen schade werd opgelopen.

''Het verschil tussen de eerste helft en tweede helft was weer enorm,'' concludeert Feyenoord-watcher Sinclair Bischop. ''Dit is het verhaal van Feyenoord de laatste jaren. Twee helften met twee gezichten. Je kan nooit rustig op je stoel gaan zitten. We hebben zelfs wedstrijden gezien waarbij je met 4-0 voor staat en toen kwamen ze nog in de problemen. ADO thuis is een goed voorbeeld (3-0 met de rust, 3-2 eindstand - red.). Ook dit seizoen hebben ze veel wedstrijden gespeeld waar het veel makkelijker kon. Emmen uit stond je al met 0-2 voor na tien minuten."

Bischop is van mening dat Feyenoord op momenten dat het even tegen zit een leider mist. ''Er staan geen jongens op als een wedstrijd daarom vraagt. Op de tribune voel je een wedstrijd al kantelen.'' Dennis van Eersel voegt toe in gesprek met RTV Rijnmond: ''Op het veld voelen spelers dat ook en dan gaat het toch door je hoofd heen spelen, zeker omdat het al heel vaak is gebeurd.'' Sinclair: ''Je ziet op een gegeven moment dat Feyenoord slordig is en dan moet je simpel gaan spelen.'' Van Eersel: ''Fer en Berghuis zijn juist spelers van wie je verwacht dat ze het team op sleeptouw nemen, maar die gaan mee in het verval.''

Volgens Van Eersel heeft Feyenoord achterin niet de kwaliteiten om de wedstrijd weer onder controle te krijgen. ''Dat is het probleem wel. Wanneer Feyenoord dat doet door bijvoorbeeld achterin die bal rond te spelen: je hoeft maar een beetje druk te zetten op deze verdediging. Botteghin hebben we een aantal keer gezien dit seizoen. Het lijkt wel of zijn benen onder stroom komen te staan en daardoor durven ze het misschien niet aan om op die manier te spelen.''