Advocaat: ''Pim was een geweldige vakman, heel ‘straight’''

Advocaat: ''Pim was een geweldige vakman, heel ‘straight’''

Feyenoord speelt aanstaande zondag met rouwbanden om, om stil te staan bij het overlijden van Pim Verbeek. Dertig jaar geleden was Verbeek trainer bij Feyenoord tijdens een van de donkerste periodes van de Rotterdammers. Het ontbreken van kwaliteit in de spelersgroep van Feyenoord brak ook de sympathieke Verbeek op. Dick Advocaat heeft regelmatig samengewerkt met Verbeek en is dan ook geraakt door het overlijden van zijn negen jaar jongere collega.

"Verschrikkelijk ja. Als je dood gaat, krijg je alleen maar positieve dingen te horen. Zo gaat het altijd. Maar ik vind dit echt verschrikkelijk, voor zijn vrouw en kinderen en de rest van de familie", zo vertelt Advocaat aan het Algemeen Dagblad. "Ik kende Pim heel goed. We zijn drie keer samen op pad geweest (toen Advocaat bondscoach was van Zuid-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten en kortstondig bij Borussia Mönchengladbach). Pim was een geweldige vakman, heel ‘straight’, direct en duidelijk, tegen wie dan ook. Zulke mensen kom je weinig tegen.”

[readmore=52566]

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties