'Vrienden van Feyenoord niet blij met terugkeer Troost in RvC'

vrijdag 29 november 2019 04:03 144.515 keer bekeken 171 reacties Pro Shots

De Vrienden van Feyenoord werden ooit als de redders van Feyenoord gezien toen ze de stadionclub te hulp schoten tijdens een van de grootste crises in het bestaan van de club. Door de jaren heen is de partij wat meer omstreden geraakt binnen het Rotterdamse. Columnist Valentijn Driessen haalt in zijn column in De Telegraaf hard uit naar De Vrienden van Feyenoord. "Koevermans geldt als een marionet van dit gezelschap dat Feyenoord medio 2012 van de financiële ondergang redde."

"Als (commercieel) directeur en met een elfjarig dienstverband is hij medeverantwoordelijk voor de huidige teloorgang van de Stadionclub. Ook bestaat op de werkvloer bij het personeel weinig draagvlak voor de nieuwe baas, terwijl het Legioen op spandoeken al liet weten wat zij de directeur aanraden: ’Koevermans rot op’."

Sjaak Troost geeft straks zijn ad interim functie als technisch directeur op bij Feyenoord om zo ruimte te maken voor Frank Arnesen. De Vrienden van Feyenoord zitten daar niet echt op te wachten omdat ze grip willen houden op Feyenoord, aldus Driessen. "Vandaar is het ze een doorn in het oog dat Sjaak Troost is toegezegd te mogen terugkeren in de rvc. De enige bestuurlijke man met een Feyenoord-voetbalverleden kan het goed vinden met rvc-voorzitter Toon van Bodegom en zij proberen met een derde commissaris tegenwicht te bieden aan de ’Vrienden’ in de rvc en het StiCo."

Driessen verwacht dat Koevermans het niet gaat redden, want de kersverse algemeen directeur moet "een keus maken in het gepolariseerde stadiondossier, eventueel 440 miljoen euro inzamelen voor het nieuwe stadion, Feyenoord eigenaar maken van het nieuwe stadion of De Kuip, een geldinjectie van tientallen miljoenen euro’s regelen voor zijn technisch directeur Frank Arnesen, een plaats reserveren in de voetbalpiramide voor Jong Feyenoord, de directies van de voetbalclub en het stadion samenvoegen en voor de prijzen strijden."

Gerelateerd nieuws
171 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 69 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72611 leden - Op dit moment zijn 807 mensen actief, waarvan 147 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved