''Risico’s zijn immens, de valkuilen groot, emoties nog groter''

woensdag 27 november 2019 23:45 63.335 keer bekeken 225 reacties Pro Shots

Het al of niet verwezenlijken van een nieuw stadion hangt al jaren als een molensteen om de nek van Feyenoord. Sjoerd Mossou is niet de eerste die een column wijdt aan het hoofdpijndossier. "De nieuwe Kuip. De kathedraal aan de Maas. Het gedrocht van Zuid. Het heetste hangijzer in de 111-jarige geschiedenis van Feyenoord."

Mark Koevermans begon gisteren als nieuwe algemeen directeur van Feyenoord, terwijl zijn functioneren als commercieel directeur al ter discussie stond. Koevermans verdedigde zichzelf tegen die aanklacht: "Toen ik hier elf jaar geleden begon, was de omzet 35 miljoen euro. Inmiddels het dubbele.’’ Dat antwoord van Koevermans was volgens Mossou niet zo heel slim, zo meldt hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Was de omzet verdubbeld tussen 2009 en 2019? Ha! Maar had hij niet zelf, samen met Eric Gudde & co, al die jaren geroepen dat er in de oude Kuip geen commerciële groei meer mogelijk was? Dat alleen een nieuw stadion Feyenoord vooruit kon helpen? Betrapt, mannetje! Weer een leugen!"

"Zo gaat dat bij Feyenoord: zelfs als het even niet over het stadiondossier gaat, gaat het toch over het stadiondossier. ‘De olifant in de kamer’, noemde Koevermans het dossier zelf gisterochtend. Het onderwerp waar niemand nog graag over praat, maar dat er altijd is, al verstop je je drie jaar lang in de donkerste schuilkelder."

Mossou stelt vast dat Koevermans eigenlijk al uitgekotst wordt voordat hij aan zijn werk kan beginnen, juist vanwege het stadiondossier. "Hij is al elf jaar aan boord, een tijdperk waarin de Kuip alleen maar verder verloederde en het stadiondossier almaar treuriger en giftiger werd. De ironie wil alleen: iemand moest het doen - en niemand anders wilde. Het stadiondossier is zo beladen, zo besmet, zo ingewikkeld ook, dat je nette pak meteen vies is, zelfs al heet je Robert Eenhoorn, Nelson Mandela of Winston Churchill. Feyenoord heeft al zoveel geld en verloren jaren in het project zitten, dat afblazen een miljoenenstrop betekent; nota bene de Kuip is als onderpand gebruikt bij een miljoenenlening van Goldman Sachs. Doorgaan met Feyenoord City? De risico’s zijn immens, de valkuilen groot, de emoties nog groter."

Gerelateerd nieuws
225 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 69 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73601 leden - Op dit moment zijn 956 mensen actief, waarvan 243 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved