Dramatische avond Feyenoord Onder 19, Kuyt teleurgesteld

dinsdag 26 november 2019 19:00 155.990 keer bekeken 284 reacties Pro Shots

Feyenoord Onder 19 is er niet in geslaagd de overwinning van afgelopen zaterdag een goed vervolg te geven. De ploeg van trainer Dirk Kuyt won vorig weekend van NAC Breda Onder 19 (1-2); dinsdagavond stond een inhaalwedstrijd op het programma. Op Varkenoord ging het team met 1-4 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht.

Naarmate Feyenoord Onder 19 in de openingsfase vergat door te drukken, werd FC Utrecht Onder 19, dat voorafgaand aan de wedstrijd op de tweede plaats op de ranglijst stond, gevaarlijker. Na een klein kwartier spelen kwamen de bezoekers er goed uit. Keeper Joey Koorevaar wist in eerste instantie nog redding te brengen op een schot van de zijkant, maar spits Tommy van Butselaar schoot de afvallende bal binnen: 0-1.

Vroege achterstand
Net zoals in de uitwedstrijd tegen NAC Breda kwam Feyenoord Onder 19 dus op een vroege achterstand. De ploeg moest zich herpakken, maar het was FC Utrecht Onder 19 dat kort na de openingstreffer opnieuw scoorde. Met een afstandsschot werd Koorevaar gepasseerd, waardoor de 0-2 al vroeg op het scorebord stond.

Na de rust – en een dubbele wissel van Kuyt – ging het snel weer mis voor de talenten van Feyenoord. Nadat Koorevaar zich al eens moest strekken om een schotkans uit zijn doel te halen, was een hard afstandsschot van Raymond Huizing hem niet veel later te machtig: 0-3. De ploeg van Kuyt probeerde, mede door het inbrengen van een extra spits (Toshio Lake), in de buurt van het vijandelijke doel te komen om een eretreffer te forceren.

Prachtige treffer Van der Zeeuw
Die kwam op naam van Twan van der Zeeuw. Hij nam een afvallende bal na een hoekschop direct uit de lucht en passeerde daarmee doelman Jord Ruijgrok. Niet veel later sloegen de bezoekers echter voor de vierde keer toe. In de slotfase kwam het Onder 19-team van Feyenoord Academy nog met tien man te staan. In de laatste minuut kreeg Toshio Lake een directe rode kaart. De wedstrijd eindigde in 1-4. Na afloop van de wedstrijd ontving ook Denzel Hall nog een rode kaart.

Kuyt: ‘Heel teleurgesteld’
‘Verliezen kan altijd, maar de manier waarop is niet des Feyenoord,’ sprak Kuyt na afloop. ‘Je moet altijd spelen met trots en de duels aangaan, dat heb ik te weinig gezien. We maken vergelijkbare fouten, waardoor we de goals weggeven. Daardoor verliest de ploeg zelfvertrouwen. Ook in het gedrag was ik heel teleurgesteld.’

Feyenoord Onder 19 - FC Utrecht Onder 19 1-4
Scoreverloop:
15’ 0-1
22’ 0-2
50’ 0-3
80’ 1-3 Van der Zeeuw
83’ 1-4

Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Hall, Valk, Van der Zeeuw, Hendriks; Zitman (46’ Gündüz), Naujoks, Hartman (71’ De Mooij); Ben-David dos Santos (60’ Lake), Bannis, Omgba (46’ Belarbi).

Gerelateerd nieuws
284 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 124 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73423 leden - Op dit moment zijn 828 mensen actief, waarvan 161 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved