Derksen: ''Daar heb je helemaal niets aan, aan die gozer''

dinsdag 26 november 2019 06:32 119.945 keer bekeken 57 reacties Pro Shots

Zoals altijd keken de mannen van Veronica Inside weer terug op het afgelopen voetbalweekend en Feyenoord kwam er niet al te best vanaf na het zwaarbevochten gelijkspel uit tegen FC Groningen van afgelopen zondag.

Johan Derksen benadrukte wederom dat een trainer zo goed is als zijn spelersmateriaal. "Kijk, als je lekker in het pulletje valt, zoals Dick Advocaat, dan willen de spelers wel wat extra's voor je doen, maar onder Advocaat spelen ze net zo bedroevend als onder Jaap Stam, hoor." Derksen lichtte speciaal Geertruida en Malacia er uit. "Die twee backs, daar is toch geen eer aan te behalen: die kun je niet goed laten voetballen, want die kunnen niet goed voetballen." Ook Senesi kon hem nog niet bekoren. "Ik gun die Senesi het allerbeste, maar iedereen moet nu niet zeggen dat hij de sterren van de hemel speelt: hij speelt wat minder slecht."

Analist Rene van der Gijp zag wel enige invloed van de trainer. "Maar weet je, je kunt natuurlijk wel wat dingen veranderen die Jaap Stam er in bracht: dat die Vermeer Botteghin altijd die bal gaf over drie meter in de zestien, dat doen ze nu niet meer. Dat soort dingen kun je er wel gelijk uit gooien." Daar is Derksen het wel mee eens. "Ik denk dat Dick er in heeft gebracht dat niemand in het team Botteghin de bal mag geven." Maar waarom dan wel een basisplaats? "Voor het verdedigende werk, want hij heeft geen alternatief." 

Rode kaart
Tafelgast Hans Kraay heeft geen goed woord over voor de niet gegeven rode kaart aan FC Groningen. "Ik heb begrepen dat de KNVB een regel heeft geschrapt: als je als aanvaller alleen op de keeper afgaat mag je hem in elkaar schoppen. Hij zal toch niet voor zijn lol gaan liggen, die Sinisterra? Groningen speelt al weken hartstikke leuk, maar ik had zelfs het idee dat Te Wierik, die die overtreding maakte, 'waarom heb ik geen rood gekregen?' dacht. Dus ja, die regel is geschrapt."

De Snor is het oneens met Kraay: "Ik had er ook geen rood voor gegeven: het was niet echt zichtbaar wat er daadwerkelijk gebeurde. Ik kreeg ook wel het idee dat die Feyenoorder wel graag naar de grond ging."

Toekomst van Feyenoord
Feyenoord is bezig aan een meer dan matige reeks in de eredivisie, maar staat nog steeds maar twee punten achter op de vierde plaats, die vaak rechtstreeks tot Europees voetbal leidt. Derksen: "Feyenoord is onder Dick begonnen tegen de zwakste teams uit de eredivisie, die heeft hij met hangen en wurgen gewonnen en nu tegen Groningen: die waren al niet minder. Feyenoord wint niet zomaar van het linkerrijtje. Die Jørgensen is altijd zwak, ziek en misselijk: daar heb je helemaal niets aan, aan die gozer." 

Ook directe versterkingen vanuit de jeugd lijken niet voorhanden. "Ajax, AZ en PSV zijn reuzeblij dat ze die eerste divisie mogen verkrachten met die jeugdelftallen. Het slaat nergens op: ze mogen niet eens aan het kampioenschap meedoen. Dat had Feyenoord ook altijd moeten doen, want bij Feyenoord klagen ze steen en been over de jeugdopleiding, maar ze kunnen die jeugd ook niet op laten groeien als volwassen voetballers omdat ze zo'n elftal niet hebben." 

Gerelateerd nieuws
57 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 38 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73396 leden - Op dit moment zijn 122 mensen actief, waarvan 45 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved