Monsterzege Feyenoord Onder 17 tegen Heerenveen

Feyenoord Onder 17 heeft op Varkenoord uitgehaald tegen Heerenveen. Het werd 9-1 voor de talenten van de Feyenoord Academy. Op hetzelfde sportcomplex speelden de beloften vrouwen voor het eerst een klassieker. Alle jeugdverslagen lees je hieronder.

Onder 17 scoort erop los tegen Heerenveen
Feyenoord Onder 17 heeft op het eigen Varkenoord hard uitgehaald tegen Heerenveen Onder 17. Het werd maar liefst 9-1 voor de talenten van de Feyenoord Academy. Spits Ilyas el Mousaoui nam vier treffers voor zijn rekening.

Het bal werd namens Feyenoord geopend middels een knap ingestudeerde corner. El Moussaoui gaf het laatste zetje. Onder 17 liet goed veldspel zien, maar liet zich na ruim een kwartier toch verrassen door een snelle tegenaanval. Nog voor de pauze liep Feyenoord uit naar 3-1 en beide goals kwamen weer op naam van El Moussaoui.

Na rust schakelde Feyenoord nog een tandje bij en werd het goede spel ook steeds effectiever. Door goals van invallers Antoni Milombo en Dylan Veenliet, opnieuw El Moussaoui, Lamare Bogarde en Giuliany Ben-David dos Santos liep het uit naar de 9-1 eindstand.

Boel van uiteraard tevreden na afloop. 'Ik eis veel van mijn ploeg en dingen zoals de juiste keuzes maken in het veld, gaan nu zoveel beter dan in het begin van het seizoen. De jongens baalden zelf dat ze de tien treffers niet haalden want dat kon makkelijk. Ook ben ik blij voor Lennard Hartjes die na twee maanden blessureleed weer kon spelen.'

Feyenoord Onder 17 – Heerenveen Onder 17 9-1
Scoreverloop
7' 1-0 El Moussaoui
16' 1-1
17' 2-1 El Moussaoui
43' 3-1 El Moussaoui
56' 4-1 Milombo
62' 5-1 El Moussaoui
72' 6-1 Milombo
76' 7-1 Bogarde
84' 8-1 Veenvliet
86' 9-1 Ben-David dos Santos

Opstelling Feyenoord Onder 17
Remie, Van Veldhovem, Baars (79' Oetoehganal), Zouan, Van der Veldt, Hartjes (46' Veenvliet), Benita (69' Felicia), Bogarde, El Moussaoui (66' Tearr), Deurloo (46' Milombo), Ben-David dos Santos.

Feyenoord Onder 15 verliest bij Vitesse
Feyenoord Onder 15 heeft de uitwedstrijd bij Vitesse met 2-0 verloren. In de eerste helft voetbalde de ploeg van Ulrich van Gobbel nog aardig, maar was het keer op keer slordig in de eindfase. Op slag van rust kwam de thuisploeg op 1-0. Mike Kleijn leek in het eigen zestienmetergebied de bal te spelen, maar zag de scheidsrechter naar de stip wijzen. Na de rust werd het spel van Feyenoord minder. Toch kregen Jaden Slory en Mike Kleijn nog kansjes die niet verzilverd werden. Uit een opnieuw ingebrachte corner besliste Vitesse de wedstrijd.

Vitesse Onder 15 – Feyenoord Onder 15 2-0
40' 1-0
61' 2-0

Opstelling Feyenoord Onder 15
Haksteeg, Pronk, Elmensdorp (41' Ket), Giersthove, Breinburg, Van Ommeren (41' Appiah), Slory, Kleijn (41' Kleijn), Rust (54' Clarinda), Zirkzee, De Wind.

Onder 14 pakt punt in Eindhoven na 3-0 achterstand
Feyenoord Onder 14 heeft op bezoek bij PSV met 3-3 gelijkgespeeld terwijl het bij rust met 3-0 achter stond. Het team van Davey van den Berg heeft zich daarmee verzekerd van de kampioenspoule in het voorjaar. Onder 14 begon dus slecht aan het duel en kreeg de drie treffers binnen een kwartier om de oren. De thuisploeg scoorde twee keer uit een voorzet en vanaf de strafschopstip. Na de pauze en na twee wissels binnen de ploeg, kwam Feyenoord goed terug. Mohammed Fuaad scoorde eerst vanuit een voorzet van Lucas Diniz Lima en dribbelde iets later om de keeper heen voor zijn tweede. Nadat PSV bij deze 3-2 stand op de lat knalde, zorgde Zépiqueno Redmond vlak voor tijd voor de gelijkmaker.

PSV Onder 14 – Feyenoord Onder 14 3-3
5' 1-0
10' 2-0
15' 3-0
41' 3-1 Fuaad
52' 3-2 Fuaad
67' 3-3 Redmond

Opstelling Feyenoord Onder 14
Husselin, De Ruijter, Ringeling, Da Silva Mendes, Moses, Raap (36' Sneijer), Hiwat (36' Diniz Lima), Fuaad, Roeland (51' Van Persie), Ulutuas (64' Ben Addi), Redmond.

Onder 13 onderuit in doelpuntrijk duel
Feyenoord Onder 13 heeft op bezoek bij PSV met 4-3 verloren. Alle doelpunten van de Eindhovenaren vielen in de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Feyenoord begon goed en had vooral achterin lang grip op de tot nu toe effectieve aanvallers van de thuisploeg. Al vroeg werd het 0-1 omdat Jayden Spier attent reageerde op een rebound uit een vrije trap. Na rust verdubbelde Thijs Kraaijeveld de marge met een pegel van afstand. Bij die ruime 0-2 voorsprong sloeg de twijfel wat toe bij Feyenoord, werd de ruimte tussen de linies groter en ging het mis. PSV scoorde vier keer binnen een kwartier tijd. Invaller Tobias van den Elshout zorgde nog voor een late aansluitingstreffer, maar verder kwam Feyenoord niet.

PSV Onder 13 – Feyenoord Onder 13 4-3
9' 0-1 Spier
44' 0-2 Kraaijeveld
50' 1-2
56' 2-2
59' 3-2
64' 4-2
68' 4-3 Van den Elshout

Opstelling Feyenoord Onder 13
Zon, Basfielt, Erat, Wessels, Manuhutu (58' Van den Elshout), Gardenier, Boulahrouz, Van Eldik, Spier (20' Gompel), Kraaijeveld, De Guzman.

Vrouwen Beloften strijdend ten onder in eerste klassieker
In de eerste klassieker voor beloftenteams heeft Feyenoord op Varkenoord met 2-5 verloren van Ajax. Op het veld was wel te zien dat de uitploeg iets verder is ontwikkeld, maar op basis van strijdlust maakte Feyenoord er een leuke wedstrijd van.
Zo was ook de eerste goede kans voor het team van trainer Danny Mulder. Romée van de Lavoir schoot over. Aan de andere kant was het wel meteen raak bij de eerste kans van de Amsterdammers. Nadat ook Chloe Bruning namens Feyenoord over schoot, verdubbelde Ajax de marge. July Schneijderberg bracht Feyenoord met een diagonaal schot terug tot 1-2, maar nog voor de pauze werd het 1-3.

Feyenoord vocht zich na de pauze opnieuw terug. Lynn Groenewegen stiftte de bal over de keeper heen na een goede pass van verdediger Lieke Hemminga. Met nog een extra schepje strijdlust van Feyenoord brak er een spannende periode aan, maar na de 2-4 was het Rotterdamse verzet toch echt gebroken.

Feyenoord beloften vrouwen – Ajax beloften vrouwen 2-5
6' 0-1
13 0-2
21' 1-2 Schneijderberg