MATCHDAY! FC Groningen - Feyenoord

MATCHDAY! FC Groningen - Feyenoord

Ontmoeting nummer 81 in de eredivisie tussen Feyenoord en FC Groningen staat vandaag op het programma. De Rotterdammers kunnen een uitstekend palmares overleggen wat betreft thuiswedstrijden, maar in de uitwedstrijden houden de Groningers en Feyenoord elkaar precies in evenwicht: 14 keer winst, 12 keer gelijk en 14 keer verlies. Hoog tijd dat de balans weer in het voordeel van Feyenoord uit gaat pakken dus.

* Feyenoord verloor vorig seizoen weliswaar met 1-0 van FC Groningen, maar daarvoor waren het juist de Rotterdammers die de balans tussen FC Groningen en Feyenoord in evenwicht brachten: naast die ene nederlaag won Feyenoord tien keer en speelde het vier keer gelijk tegen de Groningers in de laatste vijftien uitwedstrijden.

* Aan de andere kant: FC Groningen won zijn laatste vier thuisduels en hield telkens de nul.

* Een opvallend detail: als Renato Tapia speelt heeft hij gemiddeld 8,5 balheroveringen per negentig minuten, de meeste heroveringen van alle Feyenoorders.

* Statistisch gezien mag er ook best wat van Steven Berghuis verwacht worden: bij de laatste acht doelpunten van Feyenoord tegen FC Groningen was de aanvaller vier maal de aangever.

* Kenneth Vermeer staat zondag gewoon onder de lat bij Feyenoord in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De doelman meldde zich vorige week met een blessure af voor de interlands met het Nederlands elftal, maar is inmiddels voldoende hersteld.

Historie
2014/2015 FC Groningen - Feyenoord 1-1
2015/2016 FC Groningen - Feyenoord 1-1
2016/2017 FC Groningen - Feyenoord 0-5
2017/2018 FC Groningen - Feyenoord 0-2
2018/2019 FC Groningen - Feyenoord 1-0

Lees meer over
Kenneth Vermeer Steven Berghuis FC Groningen Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties