Advocaat: ''De toon wordt pas in mei gezet''

vrijdag 22 november 2019 15:51 65.440 keer bekeken 51 reacties Pro Shots

De interlandbreak kwam Feyenoord niet slecht uit. Veel spelers bij Feyenoord waren alles behalve fit de afgelopen wedstrijden. Trainer Dick Advocaat kon de afgelopen weken dus herstelwerkzaamheden uitvoeren. "Met degenen die aanwezig waren hebben we gewoon goed kunnen trainen." 

"Ondanks dat hebben we ook wel een aantal mensen gehad dat er niet bij was, dus we konden niet echt gericht trainen. Dat is altijd vervelend omdat je graag met bepaalde linies wil werken, nu was het meer op conditie en het zelfvertrouwen weer wat omhoog te gooien."

De trainer wil vooral verbetering zien bij de passing, de controle en vooral het vele onnodige balverlies. "Als dat minder wordt krijg je ook meer kracht en heb je meer de bal", zo vertelt Advocaat voor de camera van RTV Rijnmond. Welke spelers zondag nog niet fit zouden zijn kon de trainer nog niet vertellen. "Er is een aantal spelers dat ik niet kan gebruiken, maar dat weet ik pas morgen omdat we morgen nog een dag hebben, dus ik kijk het nog even aan."

De uitwedstrijd tegen FC Groningen van zondag lijkt een wedstrijd van aan- of afhaken voor de Rotterdammers. "Daar ben ik het totaal niet mee eens. We hebben dertien wedstrijden gespeeld. De toon wordt pas in mei gezet: dan kun je zien of we het met z'n allen goed gedaan hebben of niet, maar nu toch nog niet? Het zal heus nog wel een paar keer niet lukken, hoor. Het gaat er nog steeds om dat we aan het einde Europees voetbal halen, dat is bepalend. Ik ben er van overtuigd dat we dat halen."

"Het is een belangrijke wedstrijd, iedere wedstrijd is belangrijk, dat weten de spelers ook, iedere wedstrijd is een finale. Uiteindelijk moesten we aardig wat punten inhalen en dat hebben we de afgelopen twee wedstrijden gedaan."

Gerelateerd nieuws
51 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 29 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74779 leden - Op dit moment zijn 1098 mensen actief, waarvan 244 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved