FC Groningen - Feyenoord begint met minuut zonder voetbal

woensdag 20 november 2019 19:11 103.870 keer bekeken 769 reacties Pro Shots

De wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior werd afgelopen weekend ontsierd door racisme van een deel van de supporters van FC Den Bosch. In nasleep van die gebeurtenissen maakten Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong gisterenavond, na de 1-0 van het Nederlands elftal tegen Estland, een statement tegen racisme.

Tijdens de aanstaande speelronde, in zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen divisie, zal elke wedstrijd beginnen na het eerste fluitsignaal. In de eerste minuut zal er niet gevoetbald worden. Zo ook bij de wedstrijd FC Groningen - Feyenoord. Dit alles onder het motto 'Racisme? Dan voetballen we niet.'

Het initiatief gaat uit van de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie. "Door een statement te maken in het veld geven we vanuit het voetbal een duidelijk signaal dat genoeg écht genoeg is. Daarnaast heeft dit impact op zowel voetballiefhebbers als niet-voetballiefhebbers", zo wordt verteld aan het Algemeen Dagblad.

De minuut wordt aan het eind van de eerste helft wel gewoon toegevoegd aan de speeltijd. "We begrijpen dat alle negentig minuten in een wedstrijd van belang zijn, waardoor we de KNVB hebben verzocht om aan het eind van de eerste helft minimaal één minuut speeltijd toe te voegen om het gemis van de eerste minuut te compenseren."

Gerelateerd nieuws
769 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 209 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75094 leden - Op dit moment zijn 328 mensen actief, waarvan 119 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved