Van Persie: ''Het is niet mijn rol om ze kritisch te benaderen''

woensdag 20 november 2019 16:25 116.350 keer bekeken 97 reacties Pro Shots

Robin van Persie is inmiddels een half jaar met voetbalpensioen en na het het spelen van vele legendarische wedstrijden en het behalen van vele prijzen, viel de oud-Feyenoorder wederom in de prijzen. "Ik heb er heel lang op gewacht en eindelijk is De Gouden Mossel er, dus deze gaat een mooi plekje krijgen." De Gouden Mossel is een prijs voor markante Rotterdammers die de stad 'op de kaart hebben gezet.'

Tijdverdrijf
Sinds Van Persie gestopt is met voetballen is hij nog maar met een ding bezig. "Genieten. Ik ben eigenlijk hartstikke happy over hoe het leven nu gaat. Ik werk twee, drie keer in de maand in Engeland als analist en dat bevalt heel erg goed. Op zich is dat vijf/zes dagen per maand en voor de rest ben ik gewoon vrij in Rotterdam", zo vertelt de oud-aanvaller voor de camera van RTV Rijnmond.

Supporter
Over Feyenoord wil Van Persie niet kritisch zijn. "Weet je wat het is: Feyenoord is mijn club, zoals van veel hier. Gelukkig is het niet mijn rol om ze te beoordelen, dat wil ik ook niet. Ik kan dat ook niet. Ten eerste heb ik ze vier keer live zien spelen nu. Europees ben ik in De Kuip geweest. Ik ben bij twee trainigen geweest en de trainingen waar ik bij ben geweest waren heel goed. Feyenoord is mijn club en het is niet mijn rol om ze kritisch te benaderen."

"Ik kijk gewoon als fan en de wedstrijden die ik ben geweest hebben ze allemaal gewonnen, alleen Young Boys werd gelijk. Net als de jongens in vak S zit ik daar (in De Kuip - red.), hoop ik dat ze winnen, dat ze leuk voetbal spelen en dat is het eigenlijk. Ik ga niet op de stoel van de trainer zitten of van de journalist, ik ben gewoon fan."

Racisme
Veel uitgesprokener is Van Persie over het racisme dat bij de wedstrijd van FC Den Bosch tegen Excelsior de kop opstak. "Ik vind het sowieso schandalig dat het uberhaupt gebeurt in de wereld, dat slaat helemaal negens op. Ik ben opgegroeid met Turkse, Surinaamse en Marokkaanse jongens om me heen. Ik ben in Oost opgegroeid, in Kralingen. Ik ben heel anders opgevoed: ik was overal welkom en de jongens waren allemaal welkom bij mij en dat is hoe het in mijn jeugd ging. Dus dat soort tuig dat het wel doet (racistisch zijn - red.) moet je gewoon kei- en keihard aanpakken."

"Het is hoog tijd dat er zo'n voetbalwet als in Engeland komt: mensen die zich misdragen die moeten zich vlak voor de wedstrijd aan de andere kant van de stad melden, zodat ze gewoon niet binnen kunnen komen. Het is ook niet zo heel moeilijk en ik begrijp ook niet dat mensen het daar niet mee eens kunnen zijn. Iedereen is gelijk, zeker in het voetbal, maar ook in de maatschappij hoort dat zo te zijn. Het is hartstikke goed dat iedereen nu samen staat en zich uitspreekt."

Gerelateerd nieuws
97 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 39 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71587 leden - Op dit moment zijn 2163 mensen actief, waarvan 445 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved