''Hopelijk dat Feyenoord in een later stadium alsnog meedoet''

woensdag 20 november 2019 07:00 157.755 keer bekeken 151 reacties Pro Shots

Willem II heeft in navolging van veel Engelse clubs een project opgezet om oud-spelers, en ouderen in het algemeen, een plek te bieden om er behalve hun eenzaamheid ook het eventuele lijden aan Alzheimer te verzachten. Wekelijks komen ze bij elkaar om (overgebleven) voetbalherinneringen met elkaar te delen. Vitesse heeft in navolging van Willem II hetzelfde project opgestart en ook ADO Den Haag, PSV en VVV-Venlo zijn bezig met soortgelijke initiatieven. Mensen die aan Alzheimer lijden vergeten stapsgewijs hun herinneringen, maar juist voetbalherinneringen lijken het langst bewaard te blijven.

Feyenoord heeft op dit moment andere prioriteiten, Sparta en Excelsior hebben wel interesse om deel te nemen aan het helpen van (min of meer vergeten) ex-spelers/eenzame ouderen/ouderen die aan Alzheimer lijden. Initiatiefnemer Arjen Pijfers licht het besluit van Feyenoord toe in Voetbal International. "Ik ben met de managers van de maatschappelijke takken van Excelsior, Sparta en Feyenoord bij de Rotterdamse wethouder Sven de Langen geweest. De medewerker van Feyenoord gaf daarbij aan dat er heel veel op zijn club afkomt en dat ze echt keuzes moeten maken waarop ze willen inzetten. En dat zijn niet de ouderen. Vreselijk jammer en een gemiste kans wat mij betreft, maar het is niet anders. Sparta en Excelsior gaan nu samen aan de slag. Hopelijk dat Feyenoord in een later stadium alsnog meedoet. Want zo’n club, die bij zoveel mensen zo diep verankerd zit, en dan ook nog in Rotterdam-Zuid waar de problematiek onder ouderen enorm is, is natuurlijk bij uitstek geschikt voor dit project."

De wat oudere Feyenoordsupporters zullen zich waarschijnlijk de Deense aanvaller John Eriksen nog wel herinneren: hij speelde weliswaar alleen in het seizoen 1985/1986 voor de Rotterdammers, maar scoorde wel 22 keer in 31 wedstrijden. Eriksen overleed in 2002 op 44-jarige leeftijd aan de gevolgen van Alzheimer.  

Gerelateerd nieuws
151 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 50 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72548 leden - Op dit moment zijn 491 mensen actief, waarvan 156 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved