Feyenoord Onder 16 overtuigt tegen ADO

Waar Feyenoord Onder 19 en Onder 17 niet in actie kwamen door een interlandbreak, moesten de overige teams van de Feyenoord Academy zaterdag wel aan de bak. Zo won Onder 16 ruim van ADO Den Haag. De verslagen lees je hieronder.

Onder 16 op schot tegen ADO
Feyenoord Onder 16 heeft op Varkenoord een overtuigende 5-2 overwinning geboekt op ADO Den Haag Onder 16. De twee Haagse tegentreffers vielen pas in de slotfase. Op aangeven van Gio-Renys Felica opende Nesto Groen de score en na een te korte terugspeelbal verdubbelde diezelfde spits de marge. Na rust liepen de talenten van de Feyenoord Academy gemakkelijk uit door goals van Felicia, verdediger Mees van Tol en invaller Amir Rais. De enige smet op de wedstrijd was een slordige slotfase waarin Feyenoord nog twee goals incasseerde.

Feyenoord Onder 16 – ADO Den Haag Onder 16 5-2
15' 1-0 Groen
24' 2-0 Groen
45' 3-0 Felicia
56' 4-0 Van Tol
63' 5-0 Rais
66' 5-1
78' 5-2

Opstelling Feyenoord Onder 16
Dekker, Oetoehganal, Van Tol, Bogarde (65' Van Wingerden), Candelaria, Mohamedhousein (50' Skyum), Van Lunteren, Zechiël (60' Rais), Groen (65' De Blok), Milombo, Felicia.

Onder 15 te sterk voor FC Utrecht
Feyenoord Onder 15 heeft de uitwedstrijd bij de leeftijdgenoten van FC Utrecht met 1-3 gewonnen. Het team van Ulrich van Gobbel had het moeilijk met de thuisploeg en liet zich verleiden om mee te gaan in het fysieke spelletje van Utrecht. Grote kansen bleven aan beide kanten lang uit totdat Lugene Clarinda Jaden Slory in staat stelde om de score te openen. Na de pauze kon Feyenoord uitlopen via drie goede kansen van Jordan Zirkzee, waarvan hij er één verzilverde. Iets later omzeilde een Utrechtse aanvaller de Rotterdamse buitenspelval en was het ineens weer een spannende wedstrijd. Dat bleef het lang totdat Zirkzee in de blessuretijd een vrije trap binnen schoot.

FC Utrecht Onder 15 – Feyenoord Onder 15 1-3
37' 0-1 Slory
45' 0-2 Zirkzee
54' 1-2
80' 1-3 Zirkzee

Opstelling Feyenoord Onder 15
Haksteeg, Ket, Elmensdorp, Giersthove, Pronk (58' Plug), Appiah, Slory, Kleijn, Rust, Zirkzee, Clarinda (72' De Wind).

Onder 14 ruim langs Vitesse
Feyenoord Onder 14 heeft op het eigen veld met 4-1 gewonnen van Vitesse Onder 14. In een goede eerste helft opende Zepiqueno Redmond de score en iets later was hij de aangever op de 2-0 van Shaqueel van Persie. Onder 14 leek onderweg naar een gemakkelijk overwinning, maar zag de Arnhemmers goed aan de tweede helft beginnen. Het werd snel 2-1 en Vitesse beleefde vervolgens een sterke fase. De gelijkmaker bleef uit en Feyenoord stelde orde op zaken via goals van Mohammed Fuaad en invaller Levi Roeland.

Feyenoord Onder 14 – Vitesse Onder 14 4-1
10' 1-0 Redmond
17' 2-0 Van Persie
38' 2-1
60' 3-1 Fuaad
65' 4-1 Roeland

Opstelling Feyenoord Onder 14
Husselin, Otte, Ringeling, Da Silva Mendes, Moses (60' Ulutas), Raap, Janssen (45' Hiwat), Sneijer (65' Ben Addi), Van Persie (40' Deniz Lima), Fuaad, Redmond (58'Roeland).

Onder 13 onderuit in Alkmaar
Feyenoord Onder 13 heeft de uitwedstrijd bij AZ met 3-0 verloren. Vooral in de eerste helft was de thuisploeg beter en na vijf minuten schoot het al een strafschop over. Voor de pauze liep AZ uit naar een verdiende 2-0 voorsprong. Na de pauze ging de ploeg van Brian Pinas iets beter spelen, maar het kwam zelden echt dichtbij een doelpunt. Uit een corner maakte AZ er in de slotfase nog 3-0 van.

AZ Onder 13 – Feyenoord Onder 13 3-0