''Eerste wat hij gaat doen is kijken naar de scouting''

woensdag 13 november 2019 15:17 179.075 keer bekeken 487 reacties Pro Shots

Frank Arnesen gaat, als het papierwerk in orde is, de nieuwe technisch directeur van Feyenoord worden. De Deen staat bekend om zijn enorme netwerk, maar de vraag is of er extra geld beschikbaar komt voor nieuwe aankopen. Ook zal Arnesen de jeugdopleiding van de Rotterdammers door gaan lichten. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam gaat uitgebreid in op de aanstelling van Arnesen. "Hij is altijd erg begaan met jeugd."

Scouting
"Het eerste wat hij gaat doen is kijken naar de scouting, dat is de levensader van iedere club, dat vindt hij het belangrijkste, gecombineerd met de jeugdopleiding. Hij vindt dat je spelers op jonge leeftijd binnen moet halen, dan kun je ze in de filosofie van de club ontwikkelen. Ook spelers van acht/negen jaar en juist ook spelers van achttien/negentien/twintig. Zo leid je ook die spelers op zodat die spelers voor de club geld op kunnen leveren. Dat is iets waar Feyenoord ook behoefte aan heeft: er is nu geen geld, dus je zult je eigen budget moeten creëren. Aan- en verkoop blijft het belangrijkste, dus daar zal hij zich op gaan richten en je moet natuurlijk een nieuwe trainer aanstellen."

"Ik heb het idee dat het met de scouting van Feyenoord wel beter kan. Volgens Jaap Stam kwamen ze altijd met onhaalbare spelers aan. Dat hoeft niet te betekenen dat ze slecht scouten, maar dat ze op een andere manier scouten. Het heeft te maken met een werkwijze van mensen die er al jaren zitten en het op die manier doen. En misschien ook wel een technische leiding die daar wat minder aandacht aan heeft gegeven. Behalve Sinisterra zijn het altijd spelers geweest die jij en ik ook hadden kunnen scouten."

Trainer
"Hij kijkt naar trainers die goed omgaan met jeugd, die spelers beter laten voetballen en die ook wel de nodige ervaring met zich meebrengen. Daar zal de nieuwe trainer van Feyenoord ook wel aan moeten voldoen." Krabbendam vertelt op de podcast van Voetbal International dat Arnesen waarschijnlijk ook een hand heeft gehad in de tijdelijke aanstelling van Dick Advocaat. "Ik denk het wel ja, en ook met het vertrek van de assistenten. Ik sluit ook helemaal niet uit dat hij bij een buitenlandse trainer terecht komt voor Feyenoord. Het is een hele tijd geleden dat dat zo is geweest."

"Er moet wel iemand met body komen, ervaring, omdat die klus bij Feyenoord zo ingewikkeld is. Dat kan Arnesen natuurlijk niet alleen. Ik denk ook dat hij een mandaat krijgt om zijn stempel te drukken op de jeugdopleiding, scouting, spelersgroep en technische staf zodat hij ook echt  kan ingrijpen waar hij denkt dat het nodig is. Misschien is het ook wel goed dat hij iemand haalt met een andere achtergrond dan we gewend zijn bij Feyenoord."

Kuyt
Dirk Kuyt zal in ieder geval niet de volgende trainer worden. "Kuyt is net begonnen. Die heeft al alle moeite om Feyenoord onder 19 in het gareel te houden. Moet je die dan na een jaar voor een ingewikkelde club zetten? Het kan natuurlijk wel zo zijn dat Kuyt er bij betrokken wordt op welke manier dan ook." De nieuwe trainer zal waarschijnlijk ook uit de koker van Arnesen komen, net als nieuwe spelers. "Zijn netwerk is gigantisch en dat is voor een club die dat niet heeft, die nu een technisch directeur heeft die 'ze bellen mij wel' zegt, natuurlijk wel heel iets anders."

Gerelateerd nieuws
487 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 159 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72548 leden - Op dit moment zijn 488 mensen actief, waarvan 161 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved