Kuyt: ''Feyenoord moet een voorbeeld nemen aan Liverpool''

dinsdag 12 november 2019 00:50 131.725 keer bekeken 405 reacties Pro Shots

Dirk Kuyt heeft zowel bij Feyenoord als bij Liverpool een groots verleden. De oud-spits ging de dinsdag voor de Engelse topper tussen Liverpool en Manchester City van het afgelopen weekend op bezoek bij zijn vroegere werkgever. "Geen paniek, dat deed ik pas nadat ik de twee trainingen met Feyenoord onder 19 had afgewerkt die dag…"

"Het ging in dit geval om het goede doel en een prijs die mensen hadden gewonnen, waarbij was bedongen dat ik hen zou begeleiden", zo vertelt Kuyt in zijn column in De Telegraaf. Wat hem vooral opviel tijdens de topper was de teamgeest van beide ploegen en niet alleen de individuele kwaliteit van de spelers. De beste spelers vormen niet altijd het beste eftal. "Dick Advocaat zei het pas ook al. Aan zulke ploegen, of het nu Liverpool of het Nederlands elftal is, kunnen we bij Feyenoord een voorbeeld nemen. Als je weer moet bouwen aan een toekomst, moet je beseffen dat je het samen moet doen. Daar ligt echt de basis." 

Op die manier oppert Kuyt dus een mogelijke oplossing voor het stroef draaiende Feyenoord, daar waar de meeste mensen wel kunnen benoemen wat er fout is, maar geen oplossing aan kunnen dragen. "Om je heen heb je heel veel mensen die allemaal een mening hebben. Iedereen ziet wat er verkeerd gaat, maar als er wordt gevraagd welk besluit er dan wél moet worden genomen, doen mensen een stapje achteruit. Het gaat erom dat je ook in de leiding een team vormt van staf en mensen eromheen die samen beslissingen durven te nemen."

Gerelateerd nieuws
405 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 159 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73592 leden - Op dit moment zijn 993 mensen actief, waarvan 249 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved