Onder 17 wint met minimaal verschil in slotminuut

Feyenoord Onder 17 heeft de zesde competitiezege op rij geboekt. In Den Haag was invaller Tyrell Tearr belangrijk bij zijn terugkeer na een lange blessure. Voor Onder 15, Onder 14 en Onder 13 waren er wisselende resultaten. De verslagen lees je hieronder.

Tearr beslissend voor Onder 17 na maanden blessureleed

Met het minimale verschil van 0-1 heeft Feyenoord Onder 17 de uitwedstijd bij ADO Den Haag Onder 17 met 0-1 gewonnen. Diep in de tweede helft werd invaller Tyrell Tear de gevierde man nadat hij maandenlang geblesseerd moest toekijken.

Onder 17 speelde een moeizame eerste helft. Zelf liet het team de bal niet vlot genoeg rondgaan en de thuisploeg bood veel tegenstand. De eerste grote kans van de wedstrijd was zelfs voor ADO. Keeper Devin Remie hield Feyenoord op de been met een knappe redding. Ook Feyenoord kreeg vervolgens wat kansjes. Ilyas el Moussaoui stuitte op de keeper en Dylan Veenvliet schoot twee keer over met pogingen van afstand.

Na de rust was het tot drie keer toe de Haagse keeper die een Rotterdamse openingstreffer voorkwam. Hij pakte een vrije trap van Veenvliet en keerde inzetten van Giuliany Ben-David dos Santos en Mimeirhel Benita. Uit een corner was het uiteindelijk raak voor Feyenoord. Tearr kroop voor zijn man bij de eerste paal en kopte de bal hard in de kruising.

‘Ik ben enorm blij voor Tyrell,’ zegt Boel. Verder was de trainer niet geheel tevreden over het spel van zijn ploeg. ‘We moeten meer initiatief nemen in balbezit en minder lopen met de bal. Daar hebben we het veel over de laatste weken.’

ADO Den Haag Onder 17 – Feyenoord Onder 17
Scoreverloop:
90’ 0-1 Tearr

Opstelling Feyenoord Onder 17: Remie, Van Veldhoven, Baars, Zouan, Van der Veldt (46’ Wensink), Veenvliet, Benita, Hokke (55 Bogarde), El Moussaoui, Deurloo (70’ Tearr), Ben-David dos Santos.

Onder 15 thuis onderuit tegen Sparta

Feyenoord Onder 15 heeft zich op het eigen Varkenoord verslikt in de leeftijdgenoten van Sparta. De talenten van Ulrich van Gobbel speelden slordig en gingen niet goed om met de paar kansjes die wel gecreëerd werden. Door geschutter achterin pakte Sparta een 0-2 voorsprong (twee snelle goals achter elkaar). Na de pauze leek Onder 15 orde op zaken te stellen. Via Jordan Zirkzee en Fabiano Rust scoorde het twee keer na goede aanvallen over de flanken. Feyenoord zette echter niet door en kreeg een paar minuten voor tijd zelf het deksel op de neus.

Feyenoord Onder 15 – Sparta Onder 15 2-3
26’ 0-1
28’ 0-2
38’ 1-2 Zirkzee
45’ 2-2 Rust
64’ 2-3

Opstelling Feyenoord Onder 15: Oskam, Van Ommeren, Ket, Giersthove (41’ Oulad M’hand), Kleijn, Appiah, Clarinda, Plug, Rust, Zirkzee, Slory.

Onder 14 nipt de sterkste in stadsderby

Feyenoord Onder 14 heeft de uitwedstrijd bij stadgenoot Sparta met 0-1 gewonnen. De ploeg van Feyenoord Academy heerste, maar de bevrijdende treffer liet lang op zich wachten. Tegen de felle Spartanen kreeg Feyenoord voor rust twee goede kansen. Shaqueel van Persie kopte net naast en Furkan Ulutas schoot op de keeper. Ook de thuisploeg kreeg één goede mogelijkheid en zag keeper Mateo Husselin knap redden. Na de pauze was Feyenoord nog dominanter en maakte Sten Janssen de enige goal van de middag op aangeven van Mohammed Fuaad. Diezelfde Fuaad kreeg de kans om de zege wat meer glans te geven, maar faalde oog in oog met de doelman.

Sparta Onder 14 – Feyenoord Onder 14 0-1
59’ 0-1 Janssen

Opstelling Feyenoord Onder 14: Husselin, Otte, Ringeling, Da Silva Mendes, Moses, Raap, Hiwat, Fuaad, Van Persie (45’ Diniz Lima), Ulutas (45’ Janssen), Redmond (60’ Ben Addi).

Onder 13 laat kansen liggen en speelt gelijk tegen Ajax

Feyenoord Onder 13 heeft het goede spel tegen Ajax Onder 13 niet beloond met doelpunten. Het bleef 0-0 op Varkenoord. Na een wat gespannen begin was Feyenoord de bovenliggende partij tegen de Amsterdammers. De talenten van Brian Pinas kregen vooral in de tweede helft de grote kansen. Jayden Spier, Thijs Kraaijeveld en Jaden De Guzman weigerden deze te verzilveren. Omdat Ajax uit een corner op de onderkant van de lat kopte, moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Feyenoord Onder 13 – Ajax Onder 13 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 13: Zon, Basfielt, Erat, Wessels, Manuhutu, Gardenier, Boulahrouz, Eldik, Spier, Kraaijeveld, Gompel.