''De overwinning wel terecht, maar het hield niet over''

zondag 10 november 2019 20:00 52.285 keer bekeken 117 reacties Pro Shots

Feyenoord toonde vandaag twee gezichten in de wedstrijd tegen RKC. De overwinning van Feyenoord op RKC was niet onverwacht, de manier waarop wel: pas tien minuten voor tijd viel de bevrijdende 3-2. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam zag wel een aanknopingspunt voor de Rotterdammers. "Waar Feyenoord iets mee kan is dat het een 2-0 achterstand heeft goedgemaakt en drie punten heeft gepakt."

"Als je verder kijkt dan speelde RKC, de nummer laatst van de eredivisie, bij vlagen beter positiespel. Feyenoord heeft ook gewoon alle geluk gehad dat het RKC had vandaag, want een ploeg die een beetje beter kan verdedigen had het Feyenoord een stuk lastiger gemaakt. RKC voetbalde bij vlagen goed, maar het verdedigen beheersen ze daar minder."

"Als je kijkt welke druk Feyenoord ontwikkelt na de rust, dan was de overwinning wel terecht, maar het hield niet over", zo vertelt Krabbendam op de radio van Voetbal International. Een ander lichtpuntje was het optreden van Marcos Senesi. "Ook de manier waarop hij speelt. Hij begon natuurlijk slecht in Emmen en daarna wat thuiswedstrijden waar het niet lekker liep, maar je zag ook wel dat het de keren daarna, wanneer hij inviel, wel langzaam beter ging. Vandaag was hij een van de betere verdedigers, ook met zijn manier van inspelen: altijd vooruit, altijd proberen een voetballende oplossing te zoeken, maar ook ingrijpen wanneer het moet. De goal wordt die jongen gegund, maar het is belangrijker dat hij zich qua spel ook steeds beter gaat aanpassen aan Feyenoord."

Niet alleen supporters en analisten zijn tevreden over de ontwikkeling van Senesi. "Dat hoor je ook van de trainersstaf, die waren wel tevreden over hoe Senesi zich profileerde binnen Feyenoord. Hij is als een gek Engels gaan leren omdat hij beter wil communiceren, ook op dat vlak wil hij zich verbeteren en ontwikkelen. De waarheid ligt op het veld en daar heeft Senesi vanavond laten zien dat hij wat tijd nodig heeft gehad en dat het vanaf nu alleen nog maar beter kan gaan met hem."

Gerelateerd nieuws
117 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 49 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 70453 leden - Op dit moment zijn 84 mensen actief, waarvan 29 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved