Toornstra: ''Dat is nu een beetje de fase waarin we zitten''

zondag 10 november 2019 19:17 57.710 keer bekeken 105 reacties Pro Shots

Feyenoord speelde weliswaar grote delen van de tweede helft prima tegen degradatiekandidaat RKC, maar kwam in eerste instantie wederom op achterstand. Jens Toornstra ziet een patroon bij Feyenoord. "We begonnen vandaag met 0-2 achter. We begonnen weer niet goed aan de wedstrijd. Dat hebben we echt al vaak gehad dit seizoen."

"We buigen het daarna wel om, dat horen we ook te doen natuurlijk, maar daardoor kost het wel onnodig veel kracht allemaal", aldus de middenvelder voor de camera van Fox Sports. "Ook in de vorige twee wedstrijden was het voetballend nog niet zo zoals we willen. We focussen ons nu alleen om het defensief zo compact mogelijk te houden. Dat hebben we in het eerste kwartier niet gedaan en dan maak je het jezelf onnodig moeilijk. Daarna hebben we wel getracht te voetballen. Het was alsnog slordig, maar kijk hoeveel kansen we hebben gehad. Als we daar nog iets scherper op zijn, kost het misschien iets minder kracht."

RKC staat laatste in de eredivisie, maar de blijdschap met de overwinning was daarom niet minder. "Dat is nu een beetje de fase waarin we zitten. We moeten blij zijn met deze drie punten en dat we de aansluiting naar boven weer vinden. Nu is het tijd voor een weekje rust."

Gerelateerd nieuws
105 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 34 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73592 leden - Op dit moment zijn 1030 mensen actief, waarvan 240 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved