''Hij moet sober spelen, want hij heeft geen lucht en kracht''

''Hij moet sober spelen, want hij heeft geen lucht en kracht''

Feyenoord zit al vrij lang in zwaar weer. De winst op VVV-Venlo kwam als geroepen, maar het gelijkspel tegen Young Boys kwam weer aan als een mokerslag. Dick Advocaat is als trainer verantwoordelijk voor de resultaten, maar Jan Boskamp verzekert iedereen in het voetbalpraatprogramma Veronica Inside dat Advocaat zich (nog) geen zorgen maakt. "Dickie is gelukkig, daar ben ik zeker van."

Rene van der Gijp twijfelt in het programma aan de tactische vermogens van Rick Karsdorp, die vergeleken wordt met de rechtsback van PSV. "Ik snap daar helemaal niks van. Ik zie dat ook heel vaak bij Karsdorp, he: die gaat dan naar voren en dan denk ik 'die bal ga jij niet krijgen'. Dat moet hij zelf toch ook doorhebben? Dan gaat die bal dus naar Berghuis en dan blijft hij nog lopen. Dan loopt hij op een gegeven moment gewoon tegen de libero van de tegenstander aan. Waar slaat dat op?" Johan Derksen is het eens met Gijp. "Hij moet sober spelen, want hij heeft geen lucht en kracht voor anderhalf uur."

Boskamp vindt dat Karsdorp zijn momenten beter moet kiezen tijdens de wedstrijd. "Dumfries en Karsdorp kun je gewoon met elkaar vergelijken: je kunt beter vijf keer gaan en vijf keer goed, dan constant gaan. Je zag ook een paar keer een reactie van Dickie, zo van 'wat ben je aan het doen?', want Dickie wil gewoon dat ze vanuit hun positie spelen en van daaruit ga je naar voren toe." De Snor ziet de nabije toekomst van Feyenoord somber in. "Dick zit daar op het bankie met meer passie dan dat hele elftal bij elkaar, maar uiteindelijk moet hij bij de bovenste vijf komen en moet hij zien te overwinteren... met Narsingh, Larsson en Senesi."

Lees meer over
PSV Johan Derksen Steven Berghuis Sam Larsson Dick Advocaat Rick Karsdorp Luciano Narsingh Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties