Stam: ''Toen bleef ik toch bij mijn standpunt''

Stam: ''Toen bleef ik toch bij mijn standpunt''

Jaap Stam heeft voor het eerst uitgebreid gesproken over zijn vertrek bij Feyenoord. De trainer heeft na de verloren Klassieker zijn conclusies getrokken en ontslag genomen bij de Rotterdamse club. ''Het gaat goed met me. We hebben meer rust,'' vertelt Stam in gesprek met VTBL.

"Sjaak Troost en Toon van Bodegom zeiden dat ze me niet kwijt wilden. Dat waardeer ik. Zij zijn twee mensen die het beste met Feyenoord voor hebben. Ondanks dat er heel veel speelt binnen de club, met allerlei groepjes. Maar ik heb alles afgewogen. Toen bleef ik toch bij mijn standpunt: misschien was het beter dat een ander voor deze groep ging staan."

Het opwachten van de spelersbus door supporters heeft geen invloed gehad op de keuze van Stam om te stoppen. ''Dat heeft er niets mee te maken. We weten allemaal hoe supporters zijn. Zij zijn vaak kortzichtig. Dat begrijp je ook wel, maar ze geven je geen tijd en willen de situatie, waarin de club zich bevindt, niet accepteren. Dat is heel jammer.''

Jan-Arie van der Heijden heeft onlangs uitgesproken dat Jaap Stam niet alles zelf kon beslissen bij Feyenoord. "Dat is niet zo. Ik bepaalde echt zelf. Ik laat me niet leiden door anderen," is de oud-trainer duidelijk. Stam reageert op de vraag of hij zichzelf iets verwijt. "Die vraag schiet altijd door je hoofd. Je moet altijd bij jezelf te rade gaan. Ongetwijfeld zal er iets zijn geweest dat we anders hadden kunnen doen, maar volgens mij waren we duidelijk genoeg."

Klik hier voor het complete gesprek van Stam met VTBL.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties