Ervaren Vandenbroucke coördinator medische staf

woensdag 6 november 2019 13:38 65.235 keer bekeken 52 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Stijn Vandenbroucke is de nieuwe coördinator van de medische staf van Feyenoord 1. De 42-jarige Belg volgt de eerder dit seizoen vertrokken René Dannenburg op. Vandenbroucke was sinds juli 2017 fysiotherapeut bij Feyenoords medische staf. Eerder was hij onder meer al werkzaam als hoofd van de medische staf van West Ham United.

Met Vandenbroucke trad er twee jaar geleden een zeer ervaren lid toe tot de medische staf. Hij werkt al sinds begin deze eeuw in de voetbalwereld en was onder meer actief bij de nationale teams van China en Albanië. Tussen 2009 en 2012 was Vandenbroucke fysiotherapeut bij Premier League-club West Ham United. Na twee seizoenen bij Anzji Machatsjkala en Dynamo Moskou keerde hij in 2014 terug bij West Ham, deze keer als hoofd van de medische staf.

Leigh Egger nieuwe revalidatie-/fysieke trainer Feyenoord 1
Tegelijk met het doorschuiven van Stijn VandenBroucke is Leigh Egger (26) toegevoegd aan de medische en fysieke staf van Feyenoord 1. De Australiër is aangesteld als revalidatie- en fysieke trainer. Egger was onlangs nog in dezelfde functie actief voor het nationale rugby team van Fiji tijdens de Wereldkampioenschappen rugby in Japan. Daarvoor werkte hij onder meer als adviseur voor diverse professionele sportorganisaties.

Egger studeerde Sportwetenschappen en behaalde zijn Master in Fysiotherapie aan de Universiteit van Sydney. Voorheen was hij ook actief als profvoetballer bij het Australische Rockdale City. Na zijn studie ging hij aan de slag als adviseur voor diverse rugby en NBA basketbal teams en verzorgde onder meer seminars vanuit zijn vakgebied. Tijdens een van die seminars ontmoette hij Stijn VandenBroucke in Carolina.

Technisch directeur Sjaak Troost: ‘Na het vertrek van René Dannenburg heeft Stijn direct een aantal coördinerende taken binnen de medische staf op zich genomen. De schat aan ervaring die hij heeft, opgeteld bij het feit dat hij hier al een aantal jaar werkzaam is, maakt hem de ideale opvolger voor deze functie. Door Leigh aan het medische en fysieke team toe te voegen, creëren we meer mogelijkheden voor de ondersteunende staf om zowel op het gebied van herstel als fysieke training nóg professioneler en uitgebreider te werk te kunnen gaan.’

Gerelateerd nieuws
52 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 40 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72592 leden - Op dit moment zijn 623 mensen actief, waarvan 192 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved