''Je kunt niet opboksen tegen die budgetten. Dat kan niet!''

maandag 4 november 2019 01:32 114.585 keer bekeken 187 reacties Pro Shots

Feyenoord boekte een gemakkelijke 0-3 zege op VVV-Venlo en dat leverde lange gesprekken over de Rotterdammers op aan de tafel van Studio Voetbal. De oud-assistent trainer van Feyenoord, Zeljko Petrovic, heeft vaak met Dick Advocaat samengewerkt en weet precies wat Advocaat doet als hij bij een nieuwe club binnenstapt.

"Hij hoeft niks te doen. Hij is zo'n grootheid: als hij binnenkomt, dan komt er iemand binnen. Je hebt mensen die heel veel moeten praten om wat te zeggen. Als hij binnenkomt krijg je alles ineen: de mens, de trainer, topcommunicatie, duidelijkheid."

Pierre van Hooijdonk vindt echter dat er tegen VVV geen sprake was van een zogenaamd Dick Advocaat effect. "Nee, dat vind ik veel te opportunistisch. Met Stam had je deze wedstrijd ook gewonnen. Deze opstelling, buiten Van der Heijden dan, had hij ook. Het is toeval dat de twee beste spelers van Feyenoord vandaag op het scorebord staan."

Tafelgast Theo Janssen is het daar niet helemaal mee eens, want de opstelling was weliswaar nauwelijks gewijzigd, het optreden van Steven Berghuis was dat wel. "Zijn rol vond ik echt opvallend: hij stond alleen in de as, ik heb hem niet aan de zijkant gezien. Hij krijgt volgens mij heel veel vrijheid van de trainer. Ik denk dat Advocaat hem heel belangrijk heeft gemaakt: 'je bent mijn beste speler, ik maak je de aanvoerder en ik wil dat jij het verschil gaat maken'."

Petrovic is het eens met die constatering. "Het ding dat toptrainers hebben is dat je een kleine verandering maakt en dat maakt dan een heel groot verschil. Berghuis is gewoon een heel goede voetballer." Tevens stelt Petrovic dat het al lang hetzelfde liedje is bij de Rotterdammers: er is niets veranderd sinds dat hij er zelf werkte  (2004/2005). "Ik heb daar gewerkt en kijk: de supporters maken Feyenoord groot. De Kuip is geweldig, het is prachtig om daar te werken, maar niemand is eerlijk naar de supporters toe. Niemand zegt 'wij kunnen niet opboksen tegen Ajax en PSV'." Een kampioenschap voor Feyenoord is daarom dus niet realistisch, al wordt dat doel wel bijna jaarlijks uitgesproken. "Het gebeurt sporadisch. Toen Giovanni van Bronckhorst kampioen werd was hij ook niet goed volgens heel veel deskundigen, toen was hij slecht. Hij is kampioen geworden met Feyenoord en dan ga je nog jaren wachten voordat Feyenoord weer kampioen wordt. Je kunt niet opboksen tegen die budgetten. Dat kan niet!"

Petrovic is verder erg tevreden over de aanstelling van Advocaat bij Feyenoord. Van Hooijdonk heeft zo zijn bedenkingen. "Wat denk je dat hij achter gaat laten? Er komt een nieuwe trainer komend seizoen, Henk Fraser bijvoorbeeld: moet die weer helemaal opnieuw gaan beginnen?" Janssen deelt zijn zorgen. "Dit seizoen moet je opbouwen voor volgend jaar en dat ga je nu misschien niet doen."

Gerelateerd nieuws
187 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 75 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74347 leden - Op dit moment zijn 524 mensen actief, waarvan 161 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved