Berghuis: ''We moesten over tot de orde van de dag''

Berghuis: ''We moesten over tot de orde van de dag''

Feyenoord heeft voor het eerst in een maand tijd weer een wedstrijd weten te winnen. Steven Berghuis verschijnt tevreden voor de camera van FOX Sports. "Het is een stuk leuker om nu voor de microfoon te staan."

"Het was een moeilijke week", begint Berghuis. "Een pijnlijke nederlaag bij Ajax, alles wat daarna gebeurt. Het zijn nooit leuke dingen, maar voetbal is een harde business. Je gaat over tot de orde van de dag; je moet winnen in Venlo."

Dat lukte de ploeg onder leiding van Dick Advocaat. "Hij heeft zijn visie duidelijk gemaakt in besprekingen. Dat was ook zo onder Jaap. Nu maken we 1-0 met Nicolai, een belangrijke goal. Dan krijg je wat zelfvertrouwen. Daarna schiet ik hem erin. Dat heb je even nodig. Dan staat het 0-2 en voetbal je wat makkelijker."

De tweede helft was een stuk minder. "Het was heel slordig. We kiezen te snel voor de lange bal. Als je vanuit het middenveld goed vrijloopt, kan je de bal echt wel ontvangen. Dat moeten we verbeteren, maar ik ben wel blij."

Lees meer over
Steven Berghuis ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties