Koeman: ''Begrijp dat Dick voor een ander centrum kiest''

zondag 3 november 2019 11:56 119.020 keer bekeken 112 reacties Pro Shots

Jan-Arie van der Heijden keert zondag zeer waarschijnlijk terug in de basiself van Feyenoord. Dick Advocaat kiest voor de verdediger, die sinds 2015 onder contract staat bij de Rotterdamse club, in plaats van Edgar Iè en Marcos Senesi. Ronald Koeman snapt de wijziging.

"Je begint achterin", zegt Koeman. "Je wil duidelijkheid en communicatie. Dick zal niet met dat centrum op de middenlijn gaan spelen. Hij zal gaan inzakken. Botteghin en Van der Heijden zijn jongens die het tactisch goed zien. De buitenlandse jongens voelen zich misschien wat minder zeker. Ik begrijp Dick dat hij dan voor een ander centrum kiest."

Koeman is enthousiast over de aanstelling van Advocaat. "Het is geweldig om te zien", zegt Koemand over Advocaat. "Hij is zo'n liefhebber. Ik denk ook wel dat hij de juiste man is op het moment waarin Feyenoord nu zit. Hij zet het even neer."

"Ik denk dat het belangrijk is als trainer dat je de spelers kent en het maximale eruit haalt. Als het aanvallend is, moet het aanvallend. Als dat niet kan, moet je het anders neerzetten. Dat zal Dick doen."

Vorige week was de bondscoach aanwezig bij Ajax - Feyenoord. "Het is heel pijnlijk als je vorige week bij de Klassieker zit en je hoopt dat het geen 8-0 wordt. Het doet pijn als je zo'n club zo matig ziet", zegt Koeman bij FOX Sports.  

Gerelateerd nieuws
112 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 27 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73436 leden - Op dit moment zijn 22 mensen actief, waarvan 26 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved