Koeman: ''Begrijp dat Dick voor een ander centrum kiest''

Koeman: ''Begrijp dat Dick voor een ander centrum kiest''

Jan-Arie van der Heijden keert zondag zeer waarschijnlijk terug in de basiself van Feyenoord. Dick Advocaat kiest voor de verdediger, die sinds 2015 onder contract staat bij de Rotterdamse club, in plaats van Edgar Iè en Marcos Senesi. Ronald Koeman snapt de wijziging.

"Je begint achterin", zegt Koeman. "Je wil duidelijkheid en communicatie. Dick zal niet met dat centrum op de middenlijn gaan spelen. Hij zal gaan inzakken. Botteghin en Van der Heijden zijn jongens die het tactisch goed zien. De buitenlandse jongens voelen zich misschien wat minder zeker. Ik begrijp Dick dat hij dan voor een ander centrum kiest."

Koeman is enthousiast over de aanstelling van Advocaat. "Het is geweldig om te zien", zegt Koemand over Advocaat. "Hij is zo'n liefhebber. Ik denk ook wel dat hij de juiste man is op het moment waarin Feyenoord nu zit. Hij zet het even neer."

"Ik denk dat het belangrijk is als trainer dat je de spelers kent en het maximale eruit haalt. Als het aanvallend is, moet het aanvallend. Als dat niet kan, moet je het anders neerzetten. Dat zal Dick doen."

Vorige week was de bondscoach aanwezig bij Ajax - Feyenoord. "Het is heel pijnlijk als je vorige week bij de Klassieker zit en je hoopt dat het geen 8-0 wordt. Het doet pijn als je zo'n club zo matig ziet", zegt Koeman bij FOX Sports.

Lees meer over
Eric Botteghin ajax Dick Advocaat Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties