Puntertje Burger brengt Jong Feyenoord langs Southampton

Jong Feyenoord heeft de eerste overwinning in de groepsfase van de Premier League International Cup geboekt. Dinsdagavond werd Jong Southampton met 1-2 verslagen. De ploeg van trainer Arnold Scholten kwam in de tweede helft sterk terug van een achterstand.

Dat Jong Southampton kort voor rust op voorsprong kwam op het eigen trainingscomplex was tegen de verhoudingen in. Jong Feyenoord had namelijk de controle, kwam tot de beste kansen, maar steeds stokte het voor het vijandelijke doel.

Achraf El Bouchataoui, die even daarvoor nota bene de beste kans voor Jong Feyenoord kreeg, kopte in de 41ste minuut een hoge bal in eigen doel. Nick Marsman probeerde de bal nog over te tikken, maar slaagde daar niet in.

De goalie maakte de wedstrijd niet af, want in de 61ste minuut kon hij na een botsing niet verder. Hij ging met een ribblessure naar de kant en werd vervangen door Joey Koorevaar. De vervanger had de bal nog amper getoucheerd toen Jong Feyenoord ineens toesloeg en langszij kwam.

Invaller Noah Naujoks (uit Oud-Beijerland) profiteerde van een verkeerde breedtepass in de defensie van Jong Southampton en schoot de 1-1 tegen de touwen. Jong Feyenoord drong daarna aan en vond de winnende treffer in de 85ste minuut, toen Wouter Burger (uit Zuid-Beijerland) zich langs wat tegenstanders manoeuvreerde en de 1-2 binnen punterde.

Jong Southampton kreeg nog wel een uitgelezen mogelijkheid om nog langszij te komen, maar verprutste die. Daardoor boekte Jong Feyenoord de eerste zege in de groepsfase van de Premier League International Cup. Na de 3-1 nederlaag in de eerste speelronde tegen AS Monaco staan onze beloften na twee speelronden nu op drie punten.

38' | 1-0 | El Bouchataoui (E.D.)
62' | 1-1 | Naujoks
85' | 1-2 | Burger

Opstelling Jong Feyenoord
Marsman; Geertruida, Hendriks, Johnston, Malacia, El Bouchataoui, Azarkan, Kelly, Touré, Burger, Ayoub.

Wissels Jong Feyenoord
Gündüz, Hartman, Koorevaar, Knoll, De Mooij, Naujoks, Valk.

Jong Feyenoord verloor de eerste wedstrijd in de strijd om de Premier League International Cup van Jong AS Monaco (3-1). In het tweede duel hoopt hoofdcoach Arnold Scholten met een groep met meer ervaring op iets meer, zei hij toen hij maandag alvast vooruitblikte.