Vermeer: ''Je ziet gewoon dat het een schwalbe is''

Vermeer: ''Je ziet gewoon dat het een schwalbe is''

Twee strafschoppen kostten Feyenoord in Zwitserland drie dure punten in de groepsfase van de Europa League. Young Boys won met 2-0. De tweede penalty, veroorzaakt door Kenneth Vermeer, was volgens de doelman zelf echter een duidelijke schwalbe.

"Ik ga naar de bal en trek m'n handen terug. Je ziet aan de manier van vallen dat er niks aan de hand is", begint Vermeer in gesprek met FOX Sports. "Je wordt gewoon in de maling genomen. Als je een beetje verstand hebt van voetbal, zie je dat het een schwalbe is."

Los van de twee weggegeven penalty's begon Feyenoord sowieso slordig aan de wedstrijd. "Het was toch wennen aan het veld. Ballen die je normaal in de loop kan geven, moet je hier op de man geven. Als je 'm iets ervoor wil geven, gaat 'ie weer te hard. We hebben hier gisteren getraind, maar het bleek dat dat niet voldoende was om in te spelen."

Over de hele wedstrijd is Vermeer tevreden over het veldspel, maar vindt hij dat de ploeg niet genoeg gecreëerd heeft. "We maken goed gebruik van de ruimte die we krijgen tussen de linies, maar moeten dat ook omzetten in kansen. Ik denk dat we in totaal twee keer op doel hebben geschoten vandaag. Dat is te weinig. Af en toe moet je ook voor het geluk gaan en gewoon schieten."

Al in de eerste helft kwam Eric Botteghin in de ploeg als vervanger van de geblesseerde Edgar Ié. Met Botteghin voor zich vond Vermeer het fijn voetballen. "Botta heeft ervaring en is gewend om aan te sturen. Dat heeft hij goed gedaan. Ik denk dat je hem een compliment mag geven voor hoe hij is ingevallen, hoe hij de duels aan is gegaan en hoe hij heeft gespeeld."

Lees meer over
Kenneth Vermeer Eric Botteghin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties