''Dat is frustrerend voor iedereen, maar wel de harde realiteit''

dinsdag 22 oktober 2019 17:23 95.185 keer bekeken 161 reacties Pro Shots

Jaap Stam kent een uiterst moeizame start als trainer van Feyenoord. Het aantal goede wedstrijden van de Rotterdammers onder zijn leiding is nog niet eens op de vingers van een hand te tellen. Dat ligt in ieder geval niet aan de energie die Stam in zijn ploeg stopt. "Mensen die zeggen dat je alles moet kunnen loslaten zodra je na de training je auto in stapt, snappen er niks van. Het is niet te doen, het houdt je elk uur bezig."

Stam kwam niet in een gespreid bedje terecht: Martin van Geel en Jan de Jong vertrokken uit De Kuip en de onverwachte verkoop van Jeremiah St. Juste schoot de trainer in het verkeerde keelgat. Opstappen was dan ook kortstondig een optie voor de trainer. "Als de afspraken ineens anders worden dan ze waren, schiet dat wel even kort door je hoofd, ja. Maar tegelijkertijd was ik net begonnen met die groep en hen wilde ik niet zomaar in de steek laten." Ondanks de slechte prestaties verwacht Stam geen ontslag, want wie zou hem moeten ontslaan? "Haha… Dat zou Sjaak Troost dan moeten zijn, maar met hem en Toon Bodegom heb ik juist goede gesprekken gevoerd. Er is nu wederzijds begrip."

Toch had Stam zelf ook verwacht dat Feyenoord verder zou zijn dan het nu is, zo vertelt hij aan Voetbal International. "Ik dacht met de spelers die er waren, plus enkele nieuwelingen, snel stappen te kunnen maken. Dat was verkeerd gedacht, dát idee kon ik meteen loslaten. Behalve dat de nieuwe spelers dus niet wedstrijdfit waren en sommigen nog vrij laat binnenkwamen ook, kregen we te maken met blessures. Toornstra liep tegen een schop aan, Jørgensen had tijdens zijn vakantie last gekregen van zijn knie, Sven van Beek een enkelblessure, net zoals Sam Larsson… Ridgeciano Haps was er vorig jaar een tijd uit geweest, Kökcü speelt nu zijn eerste volledige jaar, St. Juste werd verkocht.''

''Elke blessure had gevolgen. Zonder Nico was het weer zoeken naar wie het best in de spits kon spelen, dat kostte ook weer tijd. Je bent in feite alleen bezig met te wisselen om te zien wie het eventueel volhoudt, je kunt niet veranderen om het spel te verbeteren. We trekken onze voorbereiding door in de competitie. Dat is frustrerend voor iedereen, maar wel de harde realiteit." Als er over de wedstrijd tegen Young Boys heengekeken wordt, dan wacht de uitwedstrijd tegen Ajax, een wedstrijd waar Feyenoord kansloos is, toch? "Tegen FC Porto waren we volgens velen ook kansloos. Dat is mijn antwoord."

Gerelateerd nieuws
161 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 46 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 70434 leden - Op dit moment zijn 654 mensen actief, waarvan 255 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved