''Zou niet aanvoelen als straf als ik bij deze club kan blijven''

zaterdag 19 oktober 2019 16:26 158.355 keer bekeken 311 reacties Pro Shots

​Edgar Ié is voorlopig niet uit de verdediging van Feyenoord weg te denken, ook na de komst van Marcos Senesi blijft hij gewoon in de basis van de Rotterdammers staan. Feyenoord huurde Ié voor één seizoen van Trabzonspor. "Ik heb Trabzon nog nooit gezien. Ik tekende in Parijs mijn contract. Vervolgens werd ik verhuurd aan Feyenoord."

Daar kende de verdediger een bliksemstart. Al na één training moest Ié in de tweede helft van de wedstrijd tegen FC Utrecht invallen. "Nee, ik kende lang niet al mijn ploeggenoten bij naam toen ik in de Kuip op het veld stond. Ik had iedereen de hand geschud, maar weet jij alle namen nog als je twintig mensen achter elkaar een hand hebt gegeven? Of dat lastig was? Excuses tellen niet, je moet er staan", zo vertelt de verdediger aan het Algemeen Dagblad. "Het publiek kende mijn naam wel, dat was schitterend om mee te maken. Ze scandeerden voortdurend mijn naam, dat was compleet nieuw voor mij. ‘Ie, Ie, Ie, Ie’. Dat voelde wel goed, ja."

"Het maakt het uiteraard makkelijker als je met elkaar kunt communiceren, maar dat is niet noodzakelijk om goed met elkaar te kunnen voetballen. Buiten het veld praat ik met Senesi, Botteghin, Fer, Sinisterra en Tapia. Die spreken of Spaans of Portugees. Spaans spreek ik uiteraard ook, omdat ik bij FC Barcelona en Villarreal heb gespeeld. Geen zorgen, ik vind mijn weg wel hier."

Feyenoord wint van Europese topclub FC Porto om een paar dagen later kansloos te verliezen van laagvlieger Fortuna Sittard. "Dat is voetbal. Niet alles gaat goed, helaas. Er valt nog genoeg te verbeteren. Waar dit Feyenoord zal eindigen, is echt de vraag. Ik wil vooral dat de mensen op mij kunnen rekenen. Als de tweede jongen uit Guinee-Bissau bij deze club. Bruno Martins Indi was de eerste, begreep ik al snel nadat ik hier was gearriveerd. Al groeide Indi op in Portugal. Ik heb een vergelijkbare, maar andere weg afgelegd."

Voorlopig is het de bedoeling dat Ié in de zomerstop weer terugkeert naar Trabzonspor. "Wat de toekomst brengt, weet niemand. In principe moet ik na de zomer ‘gewoon’ naar Trabzonspor. Maar het zou niet aanvoelen als een straf als ik bij deze club kan blijven. Integendeel."

Gerelateerd nieuws
311 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 91 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73547 leden - Op dit moment zijn 853 mensen actief, waarvan 206 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved