Masterplan Feyenoord City positief ontvangen

donderdag 17 oktober 2019 17:54 93.415 keer bekeken 458 reacties Pro Shots

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam heeft geen problemen met de huidige opzet van Feyenoord City. Op een oppervlakte van 600.000 vierkante meter moet het nieuwe Feyenoord stadion de blikvanger worden, terwijl er ook 3500 woningen en woontorens van ten hoogste 150 meter hoog zullen worden gebouwd. Het is nu aan de gemeenteraad om akkoord te gaan met de plannen. Ook moet er nog een milieu-effectenrapportage komen en zijn nog niet alle vergunningen rond.

Naast bovengenoemde plannen komt er ook een brug over het spoor naar Hillesluis, wordt er onder andere veel aandacht gegeven aan genoeg groen tussen de gebouwen, worden er sportfaciliteiten voor omwonenden en scholen gebouwd, ontstaan er 1500 nieuwe banen en 500 stageplekken en, vooral rondom het stadion, duizenden stallingsplaatsen voor fietsen en tientallen parkeerplekken voor bussen. Het totale project gaat miljarden euro's kosten en er is ongeveer vijftien jaar uitgetrokken om het volledig te realiseren. 

Wethouder Bas Kurvers (VVD, bouwen en wonen) is blij met de ontwikkelingen, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Met deze prachtige gebiedsontwikkeling kunnen we Rotterdam en Rotterdam-Zuid in het bijzonder een stevige impuls geven. Er ontstaan tal van nieuwe verbindingen. Tussen gebieden en tussen mensen."

Architect David Gianotten van bureau OMA onderschrijft die woorden. "Wij zijn ervan overtuigd dat Feyenoord City een significante impuls is voor Rotterdam-Zuid en heel Rotterdam en dat de manier van totstandkoming een voorbeeld kan zijn voor andere binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in Nederland en daarbuiten."

Het masterplan gaat niet (opnieuw) specifiek in op het nieuwe stadion van Feyenoord (63.000 plaatsen, kosten 444 miljoen euro). Het ontwerp daarvoor werd een kleine maand geleden al gepresenteerd.In december worden de plannen aan alle Rotterdammers gepresenteerd. In april 2021 moeten de vergunningen rond zijn en kan de bouw beginnen. Aan het einde van het seizoen 2023/2024 moet het stadion af zijn.

Klik hier voor het complete persbericht van Feyenoord City

Gerelateerd nieuws
458 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 133 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73962 leden - Op dit moment zijn 465 mensen actief, waarvan 163 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved