Aanvoerders dragen dit weekend speciale regenboogband

dinsdag 15 oktober 2019 17:07 48.940 keer bekeken 243 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

De aanvoerders van alle clubs in het Nederlandse betaald voetbal dragen tijdens de komende speelronde een speciale regenboogarmband. Deze actie geldt ter ondersteuning van de internationale Coming Out Dag en als gezamenlijk statement om lhbti-acceptatie in het voetbal te bevorderen.

Het initiatief wordt, alweer voor het derde achtereenvolgende jaar, genomen om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording van het bespreekbaar maken van diversiteit. Voetbal is voor iedereen, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.

Ook de afgelopen twee seizoenen was de speciale regenboogband al te zien in het betaald voetbal. Zo droeg Karim El Ahmadi de band in het seizoen 2017-2018 en was Robin van Persie vorig seizoen Feyenoords aanvoerder tijdens de speelronde waarin de actie plaatsvond.  

Het gezamenlijke statement voor lhbti-acceptatie in het voetbal is een initiatief van spelersvakbond VVCS en de John Blankenstein Foundation. Dit jaar zijn ook de Eredivisie (ECV), Keuken Kampioen Divisie (CED), Coaches Betaald Voetbal (CBV), de KNVB-scheidsrechters en FOX Sports volledig aangehaakt bij de actie.

VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko: ‘De actie met de aanvoerdersbanden is de afgelopen twee jaar een mooi en krachtig statement geweest. Dit jaar wordt het geluid tegen homofobie nog luider, met de medewerking van coaches, scheidsrechters, clubs en FOX Sports. We laten vanuit iedere hoek zien en horen dat homofobie niet in de voetbalwereld thuishoort.’

Teams uit het amateurvoetbal kunnen zelf ook regenboogbanden bestellen via www.regenboogband.nl/knvb. Vorig jaar is dat maar liefst 10.000 keer gedaan.

Gerelateerd nieuws
243 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 128 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72524 leden - Op dit moment zijn 631 mensen actief, waarvan 157 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved