''Hij behoorde altijd tot de drie beste spelers van zijn jeugdelftal''

maandag 14 oktober 2019 13:00 104.720 keer bekeken 118 reacties Pro Shots

Crysencio Summerville werd vorig seizoen nog door Feyenoord verhuurd aan FC Dordrecht. Dit seizoen speelt hij wel in de eredivisie: de Rotterdammers verhuurden de vleugelspits aan ADO Den Haag. Summerville ziet de verhuur aan ADO als een nieuwe tussenstap op weg naar Feyenoord 1. "De nieuwe Cry komt hier terug."

"Hij verblijft nog een beetje onder de radar. Als hij een paar keer in de basis start, kan het heel rap gaan", zo vertelt bondscoach Maarten Stekelenburg van Oranje Onder-19 aanVoetbal International. "Hij moet voor de duels op de juiste plek zijn, zoals we dat noemen. Cry is klein, maar gebruikt zijn lichaam goed. Hij moet het niet hebben van de fysieke duels uiteraard, maar hij is sterk genoeg, hoor. Cry is lichtvoetig, als hij eerder bij de bal is dan zijn tegenstander en dan weg is, ben je hem kwijt. Hij is bloedje snel en heel goed met de bal aan de voeten. Je moet als speler je kracht maken van je sterke punten.’

"In het huidige voetbal moet je multifunctioneel zijn, tussen de linies kunnen spelen. Je moet diepte in je spel hebben en scorend vermogen. Cry heeft dat. Ik zeg niet dat hij alles perfect doet, want hij moet echt nog wel leren, maar de mogelijkheden zijn er."

Zijn voormalige jeugdtrainer Edwin de Graaf heeft ook goede hoop dat Summerville het gaat redden. "Hij behoorde altijd tot de drie beste spelers van zijn jeugdelftal. Zijn ploeggenoten konden de bal altijd bij hem kwijt en dan deed hij er iets goeds mee. Hij eist ballen op en wil graag een bepalende speler zijn."

"Vorig jaar bij FC Dordrecht zag ik nog steeds dat onbevangene dat hij altijd had. Schijt hebben aan tegenstanders, intuïtie volgen. Dat moet vooral blijven, want dat is zijn kwaliteit. Maar als rechtsbuiten word je wel afgerekend op assists en goals. Daar is hij ook mee bezig. Het moet een combinatie zijn van acties en rendement. Hij is tenger en pezig tegelijk. En hij is altijd de kleinste geweest, ze hebben hem altijd willen raken. Hij heeft zich ertegen leren wapenen. Door simpelweg sneller en slimmer te zijn dan zijn tegenstanders. Als dit soort spelers zich op een normale manier doorontwikkelt, kunnen ze de top in Nederland halen. Cry heeft het in zich om in de basis bij Feyenoord te gaan spelen. Wat er daarna komt, weet je nooit, dat hangt van zo veel factoren af."

Summerville weet al dat men hem bij Feyenoord weer gaat zien. "Daar keer ik terug. Voetballen in een volle Kuip, het mooiste stadion van Nederland, daar droom ik al jaren van."

Gerelateerd nieuws
118 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 35 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72524 leden - Op dit moment zijn 658 mensen actief, waarvan 153 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved