Kritiek op Tapia: ''Zolang die speelt wordt het nooit wat''

vrijdag 11 oktober 2019 19:10 123.280 keer bekeken 359 reacties Pro Shots

Zowel het spel van Feyenoord als dat van middenvelder Renato Tapia ligt al geruime tijd onder vuur. Analist en oud-Feyenoorder Harry van der Laan ziet Tapia het liefst uit de basis verdwijnen bij de Rotterdammers. "Ik denk: zolang die speelt wordt het nooit wat. 

"Ik zou nog eerder met Burger gaan spelen: een talentvolle jongen, dat is iemand voor de toekomst. Je moet vooruit met het elftal en hij vertraagt. Met hem erbij ontstaat er nooit dynamiek in het elftal, het is altijd in een te laag tempo, hij speelt vaak breed en terug en als het vooruit gaat is het vaak balverlies. Ik heb heel veel aan te merken op dat soort spelers: op een positie waar je nooit balverlies mag lijden, op een positie die heel bepalend is voor het tempo van het elftal."

Berghuis
Feyenoord vaardigde twee spelers af naar het Nederlands elftal, maar zowel Kenneth Vermeer als Steven Berghuis kwamen geen seconde in actie. Volgens Van der laan moet bondscoach Ronald Koeman de vleugelaanvaller wel bij Oranje houden, zo vertelt hij in het programma FC Rijnmond. "Bij Berghuis heeft het ook te maken met het moment waar Feyenoord nu inzit.  Er wordt weinig gewonnen, de vorm is er niet, bij Berghuis is het ook knokken.''

''Het is een speler die het laatste anderhalf jaar bij het Nederlands elftal zit, die ook goede dingen heeft laten zien en dan geef je hem gewoon de kans om er bij te blijven en z'n moment te pakken als de mogelijkheden zich voordoen. Bij Feyenoord is het nog steeds een dragende speler of in ieder geval een bepalende speler."

Gerelateerd nieuws
359 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 119 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71587 leden - Op dit moment zijn 2073 mensen actief, waarvan 450 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved