''Het heeft geen zin om de trainer nu weg te sturen''

dinsdag 8 oktober 2019 16:57 134.980 keer bekeken 433 reacties Pro Shots

Niet alleen supporters, maar ook veel analytici hadden voorafgaand aan het seizoen meer van Feyenoord verwacht. Een toen nog kwakkelend PSV zou weleens concurrentie kunnen krijgen van de Rotterdammers. Ook sportverslaggever Sinclair Bischop zag Feyenoord wel een gooi naar de tweede plaats gaan doen.

"Ik had de hoop dat Feyenoord met een jong team zou verrassen, maar uiteindelijk zijn alle oudgedienden erin gebleven, de nieuwe jongens zijn spelers met ervaring. Ik verwachtte een jonge, frisse ploeg, maar je ziet alleen Kokcu en sporadisch Wouter Burger in actie komen. Nu is het een beetje pappen en nat houden met spelers die niet helemaal fit zijn, met ook nog eens desastreuze resultaten."

"Stam ziet het niet zitten in de jeugd, terwijl er in mijn ogen in de jeugd wel eredivisiewaardige spelers zitten, maar dan moeten ze wel spelen. Op een maandagmiddag op een bijveldje voetballen, daar word je niet beter van."

Steven Berghuis deelt regelmatig mee in de malaise bij Feyenoord. "Hij is wel weer de belangrijkste speler, maar ik had wel gehoopt dat hij de ploeg meer op sleeptouw zou nemen. Vaak kunnen topspelers alleen maar tot wasdom komen als een heel elftal functioneert. Kan hij er wat aan doen dat de verdediging zo lek als een mandje is? Als de verdediging wat stabieler is, dan kan hij meer excelleren. Het ligt dus niet helemaal aan hemzelf."

"Als Feyenoord als team opereert, zoals tegen Porto, kunnen ze iedereen aan en lang meedoen in de eredivisie, maar Feyenoord kan niet winnen op 80%, ze moeten elke wedstrijd volle bak geven. Feyenoord blijft nu al jaren in uitwedstrijden in het mes lopen."

Een vervanging van de hoofdtrainer ziet Bischop niet als een oplossing. "Ik denk dat elke trainer tegen deze problemen aan zou lopen. Je moet Stam de tijd geven om er een team van te maken, hij heeft nog nooit in zijn ideale opstelling kunnen spelen. Het heeft geen zin om de trainer nu weg te sturen, maar je moet wel concluderen dat Stam ook zijn fouten heeft gemaakt. Hij maakt zijn beginnersfouten, want het is een trainer met heel weinig ervaring aan de top." 

Voor de camera van RTV Rijnmond ziet Bischop ook nog een lichtpuntje bij de Rotterdammers. "De echte verrassing is Sinisterra, die het wel echt goed doet. Hij scoort wel te weinig. Niemand had verwacht dat hij het zo goed zou doen: hij stond op de nominatie om naar Dordrecht te gaan en is nu Colombiaans international. Zo snel kan het gaan."

"Ik blijf er wel bij, en dat is misschien tegen beter weten in, dat Feyenoord derde of vierde kan worden. Het is nu wel een momentopname. Het is misschien gek als je de laatste wedstrijden hebt gezien, maar ik denk dat Feyenoord uiteindelijk met AZ om de derde plaats gaat strijden. Als het echt spannend wordt, en dat hebben we de laatste jaren ook gezien, dan kan AZ ook in paniek raken."

Gerelateerd nieuws
433 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 149 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72524 leden - Op dit moment zijn 602 mensen actief, waarvan 105 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved