Knappe uitzege O17, onnodig spannend bij O15

Feyenoord Onder 17 heeft een goede overwinning geboekt in Alkmaar. De leeftijdsgenoten van AZ werden na een zwak begin met 1-2 verslagen. Voor Onder 16 was het bezoek aan Alkmaar minder prettig (5-1 nederlaag), Onder 15 won nipt en Onder 14 en Onder 13 wonnen niet. Lees de verslagen van deze wedstrijden hier.

Onder 17 herstelt zich bij AZ van zwak begin
Feyenoord Onder 17 heeft de lastige uitwedstrijd bij AZ Onder 17 met 1-2 gewonnen. De ploeg van Melvin Boel begon wel zwak aan de wedstrijd en al binnen vijf minuten maakte de thuisploeg de openingstreffer. Na het goede begin van AZ kwam Onder 17 terug in de wedstrijd, omdat spits Ilyas El Moussaoui beter op een voorzet anticipeerde dan de keeper.

Na rust nam Feyenoord het initiatief over. De keeper van AZ tikte een hard schot van Shiloh ‘t Zand uit de kruising en Feyenoord had later misschien een penalty moeten krijgen. Twintig minuten voor tijd was het wel raak toen invaller Dylan Veenvliet een afgeslagen bal hard in de hoek schoot. In de slotminuut kwam Feyenoord nog goed weg toen AZ op de lat kopte.

AZ Onder 17 – Feyenoord Onder 17 1-2
5’ 1-0
18’ 1-1 El Moussaoui
61’ 1-2 Veenvliet

Opstelling Feyenoord Onder 17: Remie, Van Veldhoven, Baars, Zouan, Van der Veldt, Bogarde (54’ Veenvliet), Benita, Hokke, El Moussaoui, ‘t Zand (80’ Candelaria), Ben-David dos Santos (70’ Van Houwelingen).

Onder 16 niet opgewassen tegen fysiek sterk AZ
Feyenoord Onder 16 heeft een 5-1 nederlaag moeten slikken op bezoek bij AZ Onder 16. De Alkmaarders waren letterlijk een maatje te groot voor de ploeg van Dennis te Braak. Wel kwam Feyenoord tegen de verhoudingen in op een 0-1 voorsprong, omdat Antoni Milambo de bal knap in de verre hoek krulde. Lang kon Feyenoord niet van de voorsprong genieten en al snel liep de thuisploeg uit naar een ruime marge. Een sterk keepende Tjeerd Dekker voorkwam een grotere uitslag.

AZ Onder 16 – Feyenoord Onder 16 5-1
10’ 0-1 Milambo
12’ 1-1
28’ 2-1
44’ 3-1
64’ 4-1
79’ 5-1

Opstelling Feyenoord Onder 16: Dekker, Van Tol, Candelaria (60’ Skyum), Zechiël (49’ Mohamedhoesein), Breinburg, Oetoehganal, Rais, De Blok (41’ Groen), Van der Heijden (56’ Marengo), Milambo, Slory (75’ Van Wingerden).

Onder 15 maakt het onnodig spannend tegen Vitesse
Feyenoord Onder 15 heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse met 2-1 gewonnen. De talenten van Ulrich van Gobbel hielden de wedstrijd onnodig spannend door veel mogelijkheden onbenut te laten. Het dominante spel van de thuisploeg leverde voor rust alleen treffers op van Shannon de Wind en Jordan Zirkzee. Onder 15 was vaak net te slordig om verder uit te lopen. Vitesse ging na de pauze iets opportunistischer spelen en kwam op 2-1, nadat de bal in twee pogingen achter keeper Tim Haksteeg verdween. Echt dichtbij een eventuele gelijkmaker kwamen de Arnhemmers niet.

Feyenoord Onder 15 – Vitesse Onder 15 2-1
8’ 1-0 De Wind
23’ 2-0 Zirkzee
52’ 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 15: Haksteeg, Pronk, Ket, Kleijn, Giersthove, Oulad M’hand, De Wind (70’ Hiwat), Plug, Rust, Zirkzee, Fuaad (70’ Clarinda).

Eerste nederlaag voor Onder 14
Feyenoord Onder 14 heeft op het eigen Varkenoord met 1-3 verloren van PSV Onder 14. Binnen een kwartier was het duel al gespeeld door drie Brabantse goals. Onder 14 kreeg in de beginfase nauwelijks druk op de bal en dat werd hard afgestraft. Na vier wissels in de rust ging het iets beter lopen bij de thuisploeg en maakte Lucas Diniz Lima de aansluitingstreffer. Omdat Zepiqueno Redmond hierna een goede kans miste, bleef een spannend slotstuk uit.

Feyenoord Onder 14 – PSV Onder 14 1-3
6’ 0-1
16’ 0-2
17’ 0-3
47’ 1-3 Diniz Lima

Opstelling Feyenoord Onder 14: Kroll, Minnaar, Ringeling, Raap (36’ De Ruijter), Moses, Ben Addi (36’ Ulutas), Roeland (36’ Janssen), Appiah, Van Persie (36’ Sneijer), Diniz Lima, Redmond.

Onder 13 pakt punt tegen PSV

Feyenoord Onder 13 heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen PSV Onder 13. De talenten van Brian Pinas boden goed weerstand tegen het team dat er toe nu toe aardig op los scoort in de competitie. De eerste kansjes in de wedstrijd waren voor Feyenoord, maar PSV sloeg toe na ruim tien minuten. Niet veel later maakte Thijs Kraaijeveld gelijk met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied. Na de rust nam PSV opnieuw de leiding. Feyenoord redde een punt via de tweede goal van Kraaijeveld uit een goede voorzet van Kristoffel Eldik.

Feyenoord Onder 13 – PSV Onder 13 2-2