Advocaat kritisch: ''Ze doen maar wat''

Advocaat kritisch: ''Ze doen maar wat''

Dick Advocaat is niet te spreken over Feyenoord. De Rotterdammers zakten zondag volledig door het ijs tegen Fortuna Sittard. Na de spectaculaire overwinning op FC Porto in de Europa League (2-0) verloor de ploeg van Jaap Stam zondag met 4-2 van Fortuna Sittard.

"Ik was donderdag wel verbaasd, qua resultaat maar ook qua beleving", zegt Advocaat in het Ziggo Sport-programma Rondo. "Er was enorm veel strijd en het publiek stond erachter in de laatste twee wedstrijden. Vandaag was het weer een nieuw dieptepunt."

"Ik denk altijd dat je met een bepaald elftal een bepaald systeem moet spelen maar je kan niet zeggen: 'We spelen 4-3-3, doe het maar'. Ik denk dat daar duidelijke afspraken gemaakt moeten worden. Dat zie ik niet. Ik vind het moeilijk om te zeggen maar ik constateer dat. Ze doen maar wat."

"Ik denk dat ze niet moeten spelen om het initiatief te hebben", voegt Ruud Gullit toe. "Gewoon gaan zakken en wachten. Ook als je uit bij Fortuna Sittard speelt, dat moet dan maar. Het zit niet in dat team om het spel te maken."

Advocaat wordt genoemd als een mogelijke tijdelijke oplossing wanneer Stam vroegtijdig vertrekt. "Laten we daar niet weer over beginnen", aldus Advocaat. "Ik zou het heel vervelend vinden voor Jaap Stam als dat gebeurt, ik ken hem goed. Geef hem de tijd."

Lees meer over
Fortuna Sittard Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties