Advocaat kritisch: ''Ze doen maar wat''

zondag 6 oktober 2019 20:08 123.300 keer bekeken 306 reacties Pro Shots

Dick Advocaat is niet te spreken over Feyenoord. De Rotterdammers zakten zondag volledig door het ijs tegen Fortuna Sittard. Na de spectaculaire overwinning op FC Porto in de Europa League (2-0) verloor de ploeg van Jaap Stam zondag met 4-2 van Fortuna Sittard.

"Ik was donderdag wel verbaasd, qua resultaat maar ook qua beleving", zegt Advocaat in het Ziggo Sport-programma Rondo. "Er was enorm veel strijd en het publiek stond erachter in de laatste twee wedstrijden. Vandaag was het weer een nieuw dieptepunt."

"Ik denk altijd dat je met een bepaald elftal een bepaald systeem moet spelen maar je kan niet zeggen: 'We spelen 4-3-3, doe het maar'. Ik denk dat daar duidelijke afspraken gemaakt moeten worden. Dat zie ik niet. Ik vind het moeilijk om te zeggen maar ik constateer dat. Ze doen maar wat."

"Ik denk dat ze niet moeten spelen om het initiatief te hebben", voegt Ruud Gullit toe. "Gewoon gaan zakken en wachten. Ook als je uit bij Fortuna Sittard speelt, dat moet dan maar. Het zit niet in dat team om het spel te maken."

Advocaat wordt genoemd als een mogelijke tijdelijke oplossing wanneer Stam vroegtijdig vertrekt. "Laten we daar niet weer over beginnen", aldus Advocaat. "Ik zou het heel vervelend vinden voor Jaap Stam als dat gebeurt, ik ken hem goed. Geef hem de tijd."

Gerelateerd nieuws
306 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 123 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73605 leden - Op dit moment zijn 884 mensen actief, waarvan 197 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved