''Geef Bannis een keer een echte kans''

''Geef Bannis een keer een echte kans''

Naoufal Bannis verdient meer kansen bij Feyenoord. Dat is de mening van Dennis van Eersel, Feyenoord-watcher van RTV Rijnmond. De jonge spits zit sinds dit seizoen bij de selectie van Feyenoord 1. Ondanks de afwezigheid van Nicolai Jørgensen moet hij het doen met invalbeurten.

"Bannis heeft Nicolai Jørgensen voor zich en Jaap Stam kiest bij absentie van hem nu liever voor een buitenspeler als Luis Sinisterra in de punt van de aanval", zegt Van Eersel in gesprek met de NOS.

"Geef Bannis een keer een echte kans. Nu blijft het veelal beperkt tot korte invalbeurten", zegt hij. "Iedereen ziet wel de potentie van deze jongen. Fysiek moet Bannis nog wel stappen maken, maar je ziet bijvoorbeeld zijn klasse terug in zijn loopacties."

Peter van Veen, bondscoach van Oranje O17, maakt zich geen zorgen. "Iedereen snapt wel dat het voor zijn ontwikkeling beter is als hij veel speelt, maar Naoufal traint elke dag met de besten. Daar wordt hij ook beter van. Ik maak mij geen zorgen. Feyenoord vult dat echt wel prima in."

Van Eersel hoopt in ieder geval niet op een 'Vente-scenario'. "Dylan heeft, mede door het ontbreken van Feyenoord in de eerste divisie, veel te weinig gespeeld. Bij hem is het misgegaan en daar moeten ze in Rotterdam-Zuid ten aanzien van Bannis voor waken. Zeker volgend seizoen zal hij meer minuten moeten gaan maken. Anders is het verstandig om elders te kijken."

Lees meer over
Luis Sinisterra Naoufal Bannis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties