Berghuis: ''Niet over jezelf heen laten lopen''

donderdag 3 oktober 2019 22:48 56.385 keer bekeken 62 reacties Pro Shots

Feyenoord moest tot de bodem gaan om een 2-0 overwinning op FC Porto uit het vuur te slepen. Deze wedstrijd zal niet zo snel vergeten worden door de supporters. Voor de wat oudere supporters voelde deze intense wedstrijd als een wraak voor de clash tussen FC Porto tegen Feyenoord uit het seizoen 1993/1994 (1-0, 0-0 in het voordeel van de Portugezen). 

Steven Berghuis onderschrijft de intensiteit van de wedstrijd voor de camera van Feyenoord TV. "Intens is wel het juiste woord. Veel kwaliteit bij Porto, dus als je niet scherp bent of niet in je taak speelt, dan word je afgestraft."

Feyenoord had wel een strijdplan tegen de Portugezen. "We hadden gezien dat als je snel van kant wisselt, dat daar heel veel te halen is omdat ze heel veel knijpen naar één kant. Dat deden we goed, maar het kon nog vaker. Daar creëerden we wel enkele goede kansen."

"We kunnen niet ontkennen dat we af en toe goed wegkwamen en dat zijn dingen waar we ook gewoon kritisch op moeten zijn. We laten ons te vaak naar achteren drukken. Dat is misschien ook logisch als je de voorsprong wil verdedigen, maar als je tien, vijftien meter hoger gaat spelen houd je ze wat verder van de goal en houd je zelf ook dreiging in de diepte. Maar ik ben wel blij."

De aanstellerij, waar FC Porto om bekend staat, was achteraf geen probleem voor de Rotterdammers. "Je speelt dat spelletje wel een beetje mee en daarna probeer je de scheids een beetje te beïnvloeden. Je moet jezelf daar tegen wapenen: niet over jezelf heen laten lopen en dat hebben we ook zeker niet gedaan."

Gerelateerd nieuws
62 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 30 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71857 leden - Op dit moment zijn 71 mensen actief, waarvan 47 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved