O17 houdt aansluiting met top, zevenklapper O13

Feyenoord Onder 17 doet na de eerste vier competitiewedstrijden nog bovenin mee. De talenten van Feyenoord Academy versloegen PEC Zwolle Onder 17 zaterdag met 4-1. Daardoor bezet het team de derde plaats. Onder 13 walste over AZ heen, waar Onder 15 en Onder 14 nipte zeges boekten en Onder 16 een mini-Klassieker verloor.

Goede overwinning voor O17 tegen PEC Zwolle
Feyenoord Onder 17 heeft thuis een uitstekende zege geboekt op PEC Zwolle Onder 17. De Zwollenaren werden op Varkenoord met 4-1 verslagen, waardoor het team van Melvin Boel aansluiting houdt met de top in de najaarscompetitie.

Ilyas El Moussaoui eiste een hoofdrol op in de eerste helft door Feyenoord Onder 17 hoogstpersoonlijk op een 2-0 voorsprong te zetten. De spits opende de score in de 26ste minuut en verdubbelde de voorsprong in de derde minuut van de blessuretijd.

PEC Zwolle Onder 17 vond de aansluiting na een uur spelen dankzij een doelpunt van Maxwell van Dijk, maar verloor die zeven minuten later alweer door een doelpunt van Corné van Houwelingen. Invaller Milan Hokke pikte in de absolute slotfase ook nog zijn doelpunt mee en zorgde voor een fraaie 4-1 eindstand.

Na vier speelronden vindt Feyenoord Onder 17 zichzelf terug op de derde plaats, met slechts twee punten achterstand op koploper FC Utrecht. De Domstedelingen lieten met een gelijkspel ook al punten liggen, waar Feyenoord dit deed met twee gelijke spelen.

Feyenoord Onder 17 – PEC Zwolle Onder 17 4-1
Scoreverloop:
26’ El Moussaoui 1-0
45+3’ El Moussaoui 2-0
60’ 2-1
67’ Van Houwelingen 3-1
90’ Hokke 4-1

O16 moet hoofd buigen tegen Ajax

De mini-Klassieker verliep voor Feyenoord Onder 16 niet zoals gehoopt. Het team van coach Dennis te Braak was niet opgewassen tegen Ajax Onder 16, dat de drie punten mee terug naar Amsterdam nam. De bezoekers namen na 39 minuten spelen een voorsprong, maar Feyenoord Onder 16 herstelde zich razendsnel van deze tik. Een minuut later lag de gelijkmaker er namelijk al in.

Na de pauze toonde Ajax Onder 16 zich toch de betere door de kansen af te maken. In de 47ste minuut viel de 1-2, waarna de eindstand in de 67ste minuut op 1-3 werd bepaald. Door de verliespartij bedraagt de achterstand op koploper Ajax na vier speelronden al vier punten. Volgende week gaat Feyenoord Onder 16 op bezoek bij AZ.

Feyenoord Onder 16 – Ajax Onder 16 1-3
39’ 0-1
40’ 1-1
47’ 1-2
67’ 1-3

Opstelling Feyenoord Onder 16: Dekker, Elmensdorp, Van Tol, Zechiël, Candelaria, Oetoehganal, Rais, De Blok, Van der Heijden, Milambo, Van Lunteren.

Fuaad Mahammed gouden wissel voor O15

Na vier speelronden is Feyenoord Onder 15 nog altijd zonder misstap. Dit keer was Mohammed Fuaad Mahammed het goudhaantje. Hij zorgde razendsnel na zijn invalbeurt dat de equipe van coach Ulrich van Gobbel de drie punten op Varkenoord hield. Jaden Slory opende de score in de negende minuut, waarna FC Utrecht nog voor rust langszij kwam. Het laatste woord was in de 53ste minuut voor Fuaad Mahammed: 2-1.

Feyenoord Onder 15 – FC Utrecht Onder 15 2-1
9’ Slory 1-0
39’ 1-1
53’ Fuaad Mahammed 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 15: De Groot, Pronk, Ket, Giersthove, Breinburg, Kleijn (54’ Oulad M’hand), Clarinda (53’ Fuaad Mahammed), Plug, Rust, Zirkzee, Slory.

Nipte overwinning voor O14 in Arnhem

Feyenoord Onder 14 nam drie punten mee uit Arnhem, maar gemakkelijk ging het niet voor het team van coach Davey van den Berg. Eén doelpunt was wel genoeg voor een overwinning op Vitesse Onder 14. Zepiqueno Redmond zette Feyenoord in de 25ste minuut op het scorebord en zorgde er met zijn treffer voor dat het Feyenoord Academy-team de foutloze status behield. De eerste drie competitiewedstrijden gingen namelijk gewonnen.

Vitesse Onder 14 – Feyenoord Onder 14 0-1
25’ Redmond 0-1

Opstelling Feyenoord Onder 14: Husselin, Otte, Ringeling, Da Silva Mendes, Van Zijp, De Ruijter, Hiwat, Sneijer, Redmond, Ulutas, Janssen.

Zevenklapper voor O13 tegen AZ

Feyenoord Onder 13 was zaterdag veel te sterk voor de leeftijdsgenoten van AZ. De Alkmaarders werden op Varkenoord met 7-0 verslagen. Thijs Kraaijeveld opende de score al na amper vier minuten, waarna Jaden de Guzman en Jayden Spier voor een 3-0 ruststand zorgden. Na de pauze bouwden Tijme Wessels, opnieuw Kraaijeveld en Kristoffel van Eldik (2) de score verder uit.

Feyenoord Onder 13 – AZ Onder 13 7-0
4’ Kraaijeveld 1-0
16’ De Guzman 2-0