''Berghuis is een agressief mannetje, ik hou daar wel van''

maandag 30 september 2019 09:26 151.535 keer bekeken 119 reacties Pro Shots

Feyenoord speelde sinds lange tijd weer eens een uitstekende wedstrijd en dat had een 5-1 overwinning op FC Twente tot gevolg. Ook het programma Studio Voetbal kon daar niet omheen en besteedde veel aandacht aan zowel de wedstrijd als aan Feyenoord in het algemeen. 

Analist Rafael van der Vaart was tevreden over wat hij van Feyenoord had gezien, maar plaatst ook een kanttekening. "Als Feyenoord zo speelt, met zoveel druk naar voren, dan hebben ze gewoon een prima elftal. Karsdorp speelde wel een hele goede wedstrijd, maar na een half uur stond hij al met zijn handen op de knieën, dus fysiek zijn ze niet helemaal in orde."

Fer en Karsdorp deden afgelopen donderdag tegen AZ niet mee en Pierre van Hooijdonk zag de twee spelers als missende puzzelstukjes. "Die heeft Feyenoord wel nodig om een goed elftal te zijn. Als die er niet zijn, of Berghuis of Jorgensen er niet zijn, dan zakken ze gewoon heel ver terug en dan kunnen ze ook heel gemakkelijk van heel veel ploegen in de eredivisie verliezen."

Van Hooijdonk was ook duidelijk over wie de voortrekkersrol bij Feyenoord zou moeten vervullen. "Fer. Daar had ik het eigenlijk al van verwacht in de wedstrijd tegen de Rangers, toen deed hij dat niet, maar nu nam hij echt wel het voortouw. Hij had even een wedstrijdje gemist om fitter te worden, maar hij was weer dominant aanwezig en dan zie je gewoon wat hij kan. Gezien zijn status vind ik het ook normaal dat hij die handschoen oppakt."

De keuzes van trainer Jaap Stam kan Van Hooijdonk niet altijd begrijpen. "Niet allemaal. Ik zou zelf kiezen voor Bijlow: Vermeer heeft een aflopend contract, Bijlow was vorig seizoen de eerste keeper. Vermeer is beter, maar ik wil weten wie er volgend jaar keeper wordt bij Feyenoord en daar kun je Bijlow nu wedstrijden geven en dan kun je een keuze maken." Ook Renato Tapia zou vanwege zijn aflopende contract buiten de boot moeten vallen in de basiself.

Kees Jansma ging in op het functioneren van Steven Berghuis. "Berghuis is een agressief mannetje, ik hou daar wel van. Hij kan slecht tegen zijn verlies en is altijd bezig met pers, publiek, tegenstander. Hij riep ook alle spelers mee naar de zijkant om aan te geven 'we zijn met z'n allen bezig om te herstellen'. Hij was bezig, had een plan in zijn hoofd en dat heeft hij ook uitgevoerd."

Tafelgast Theo Janssen was het grotendeels eens met Jansma. "Berghuis is natuurlijk een goede speler, voor Feyenoord, maar ik kan me voorstellen dat hij zo nu en dan het bloed onder je nagels vandaan haalt. Als medespeler en misschien ook wel bij de trainer. Er zijn er nog maar weinig die dat hebben, er zijn veel jongens die doen wat we graag zien, maar hij heeft ook nog een randje. Ik hou daar ook wel van."

Gerelateerd nieuws
119 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 40 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72612 leden - Op dit moment zijn 627 mensen actief, waarvan 171 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved