Stam neemt geen risico met blessures Fer en Karsdorp

Stam neemt geen risico met blessures Fer en Karsdorp

Jaap Stam kan niet beschikken over Leroy Fer en Rick Karsdorp. De twee Feyenoorders zijn niet fit genoeg om minuten te maken tegen AZ. Ook Nicolai Jørgensen is niet aanwezig. De Deense spits heeft een blessure opgelopen aan zijn ribben en is niet inzetbaar tegen de Alkmaarders.

''Leroy heeft een reactie in zijn lies overgehouden van de wedstrijd tegen FC Emmen. Hij is niet wedstrijdfit genoeg,'' vertelt Stam in gesprek met FOX Sports. ''Rick heeft last van zijn bovenbeen en daar kunnen we geen risico mee nemen. Het duurt ongeveer een week.'' Karsdorp is dus ook een vraagteken voor aanstaande zondag.

Feyenoord speelt tegen AZ in een regenachtige Kuip. ''Een beetje regen is altijd wel lekker natuurlijk, maar het moet niet zoals dit blijven doorgaan. Erwin heeft het gelukkig goed voor elkaar dus er komen weinig plassen op. Het komt alleen het voetbal niet ten goede.''

Geertruida is de vervanger van Karsdorp. Stam wil achterin niet te veel wisselen en daarom begint Marcos Senesi op de bank. ''Je moet rekening houden met wat je graag wilt en welk risico je gaat nemen op andere posities. Daarom hebben we besloten om met Edgar Miguel Ié te starten. Dan zijn de automatismes iets beter.''

Lees meer over
De Kuip Lutsharel Geertruida Rick Karsdorp Leroy Fer Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties