''Koevermans was altijd het directielid dat bij het kruisje tekende''

dinsdag 24 september 2019 19:02 135.560 keer bekeken 214 reacties Pro Shots

Robert Eenhoorn werd lange tijd gezien als de ideale algemeen directeur voor Feyenoord. De moeizame onderhandelingen werden nog meer bemoeilijkt toen het dak van het AZ stadion instortte en Eenhoorn een lastige klus wachtte bij de Almaarders. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam vertelt waarom Feyenoord daarna bij Mark Koevermans uitkwam.

"Heel simpel: omdat ze nog geen opvolger voor Jan de Jong hebben gevonden en de KNVB voorschrijft dat je binnen zestig dagen een vervanger moet hebben omdat een club anders stuurloos is. Weer een interim, een tijdelijke kracht op een belangrijke positie, nadat Troost als interim technisch directeur geworden is."

Wat zegt dat over Feyenoord? "Dat de club stuurloos lijkt. Als je naar Koevermans kijkt is het een commercieel directeur die de afgelopen jaren in de absolute anonimiteit heeft bewogen, zijn werk heeft gedaan en zich verder nergens mee heeft bemoeid. Koevermans was altijd het directielid dat bij het kruisje tekende. Dat hij nu de belangrijkste post binnen de club moet gaan overnemen zegt iets over dat het voor Feyenoord heel moeilijk is om iemand te vinden die dat wil doen. Robert Eenhoorn heeft wel wat andere zaken aan zijn hoofd dan nu naar De Kuip toe te komen."

De komst van Robert Eenhoorn is in ieder geval niet zo snel meer te verwachten. "Bij hun droomkandidaat is wel een kink in de kabel gekomen. Hij was de aangewezen man, er zijn gesprekken met hem gevoerd en zelf stond hij er ook niet onwelwillend tegenover. Maar dan hangt er ook altijd nog een stadiondossier boven je hoofd, iets waar je als algemeen directeur echt mee aan de slag moet. Uiteindelijk zal het er wel een keer van komen, maar of dat op korte termijn is, dat waag ik te betwijfelen."

Nu moet Koevermans zich dus over het stadiondossier gaan buigen. "Daar krijgt hij natuurlijk wel mee te maken, maar hij krijgt van allerlei dossiers op zijn bureau", zo vertelt Krabbendam op de radio van Voetbal International. Het lijkt er ook op dat Toon van Bodegom wellicht meer inspraak heeft dan Koevermans. "Ik denk dat Van Bodegom een flinke hand heeft gehad in de transfer van Senesi en dat hij bij het vertrek van De Jong ook wel een wat actievere hand heeft gehad dan dat je zou verwachten van de voorzitter van de RVC. Het is wel iemand die leiding wil nemen en daar wel mee zal doorgaan. Ze zijn op de achtergond ook nog steeds bezig met externe investeerders die aandelen willen overnemen. Na de winterstop zal wel duidelijk worden welke technisch directeur het zal worden en een algemeen directeur zal ook wel komen, maar eigenlijk kan dit natuurlijk gewoon niet."

Maar wie gaat die nieuwe technisch directeur worden? "Ze hebben gesprekken gehad en Sjaak Troost vond niemand goed genoeg, dus als dat zo is, dan kun je wel aan een buitenlander gaan denken."

Gerelateerd nieuws
214 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 78 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73914 leden - Op dit moment zijn 721 mensen actief, waarvan 215 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved