''Het is wel gebleken dat er niemand opstaat in dit elftal''

maandag 23 september 2019 16:04 113.600 keer bekeken 217 reacties Pro Shots

Na een goede eerste helft tegen ADO Den haag vorige week, opende Feyenoord gisteren met een uitstekend eerste kwartier tegen FC Emmen. NOS commentator Jan Roelfs nam in dat kwartier zelfs het woord Barcelona in de mond.

"Wat ik bedoelde was dat Steven Berghuis een soort 'Messi-rol' had, in de eerste vijftien minuten. De spitspositie werd vrijgelaten. En vanuit die 'Messi-rol' speelde Berghuis goed. Spijt van die vergelijking? Nee, helemaal niet, want op dat moment paste het gewoon eventjes. Emmen werd compleet weggeblazen."

"Dat was prachtig om te zien. Ik dacht: dit moeten ze zakelijk uitspelen, niks aan de hand. Maar die zakelijkheid was compleet weg op een gegeven moment. Veel balverlies, spelers voerden hun taken niet meer uit en gingen door elkaar heenlopen. Verdedigend zwak. Emmen profiteerde volop", aldus Roelfs op de NOS Voetbalpodcast. "Het is wel gebleken dat er niemand opstaat in dit elftal, de zakelijkheid en volwassenheid is ver te zoeken. Niemand zet de lijnen uit of gaat temporiseren."

Ook NOS commentator Arman Avsaroglu schrok van Feyenoord: "Ik gun Feyenoord bijna een reis naar de psycholoog, want het is een labiel elftal. Je ziet vertwijfeling en angst in de ogen van de spelers. Ik heb het idee dat het meer mentaal is dan alleen maar tactisch. Er zit wel wat in, maar teveel spelers zijn met zichzelf bezig."

Gerelateerd nieuws
217 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 69 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74149 leden - Op dit moment zijn 1030 mensen actief, waarvan 277 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved