''Eigenlijk is Fer veel verder dan iedereen vooraf had gedacht''

woensdag 18 september 2019 18:04 110.440 keer bekeken 120 reacties Pro Shots

De poulefase van de Europa League begint morgen voor Feyenoord. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam stipt aan dat Rangers FC de zwakke broerder is in de poule waarin Feyenoord zich bevindt (die verder uit FC Porto en BSC Young Boys bestaat) en heeft dus goede hoop op een goed resultaat voor de Rotterdammers tegen de Schotten.

"Winst, verwacht ik. Ik denk dat Feyenoord daar moet winnen om zo goed te beginnen aan de poulefase van de Europa League. Waarom zou dat niet kunnen? Rangers is een grote naam, een grote club, veel support. Er wordt wel gezegd 'het kan daar spoken op Ibrox', maar die jongens zijn het gewend om in De Kuip te spelen en daar gaat het er af en toe ook wel gek aan toe. Ik verwacht dat Feyenoord op basis van het talent in het elftal en de manier waarop ze de afgelopen weken spelen, gewoon van Rangers kunnen winnen."

Steven Berghuis, Jens Toornstra, Nicolai Jorgensen en Marcos Senesi zijn meegereisd naar Glasgow, vooral voor Jorgensen en Senesi verwacht Krabbendam geen basisplaats. "Stam heeft aangegeven dat hij voorzichtig doet met ze, in ieder geval met Senesi, die ook mee is. Wat Jorgensen betreft: na die invalbeurt  tegen ADO zag je wel dat het nog even duurt voordat hij weer op het niveau is dat iedereen van hem verwacht. Hij was echt nog zoekende en dat is logisch als je er zo'n lange tijd uit bent geweest. Jorgensen zal wel weer invallen."

Leroy Fer lijkt wel een zekerheidje in de basisformatie morgen. "Eigenlijk is Fer veel verder dan iedereen vooraf had gedacht. Op het trainingskamp in Oostenrijk zat hij misschien op 55/60% en het was de bedoeling dat hij pas nu aan zijn eerste wedstrijden zou beginnen. Hij is nog steeds niet helemaal fit, zelf schat hij het in op 90/95%, maar hij wordt sterker en fitter", zo vertelt Krabbendam voor de camera van Voetbal International.

"Je ziet dan ook hoe belangrijk de rol van hem bij Feyenoord is, met zijn intercepties, de power die hij heeft: als je wedstrijden wil winnen heb je gewoon die kracht en ervaring nodig. Een wedstrijd als Rangers-uit, met die intensiteit en alles dat er bij komt kijken, is een wedstrijd die hij de afgelopen jaren misschien wel vijftig keer heeft gespeeld."  

Gerelateerd nieuws
120 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 45 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75274 leden - Op dit moment zijn 749 mensen actief, waarvan 219 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved