MATCHDAY! Rangers FC - Feyenoord

donderdag 19 september 2019 00:00 57.225 keer bekeken 146 reacties Pro Shots

Feyenoord speelt vanavond zijn eerste wedstrijd in de poulefase van de Europa League tegen Rangers FC. Het overlijden van hun ex-speler Fernando Ricksen gisteren zal het duel een zwart randje geven. De UEFA heeft toestemming gegeven aan Rangers FC om tijdens het duel van vandaag tegen Feyenoord in de groepsfase van de Europa League stil te staan bij het overlijden van de oud-speler. De Schotten spelen met rouwbanden en voorafgaand aan het duel is er een minuut stilte.

Trainer Steven Gerrard in de Dailyrecord: "Ik weet zeker dat de supporters kapot zijn van dit nieuws. We gaan er alles aan doen om donderdag van Feyenoord te winnen, zodat we de zege op kunnen dragen aan Fernando. Het zal een emotionele avond worden."

Gerrard verwacht een sterk Feyenoord aan te treffen, maar ziet ook kansen tegen de Rotterdammers. "Er zit jeugd in de ploeg en daardoor zit er frisheid en fitheid in het elftal, maar ik heb ook gezien dat de jongens in fases wat wegzakken. Ik wil dat mijn team op de juiste momenten toeslaat. We komen van ver en ik realiseer me heus wel dat het een flinke klus wordt tegen Feyenoord. We zijn de underdog, maar no way gaan wij met nul punten eindigen in deze groep", zo vertelt de trainer aan De Telegraaf.

Selectie Feyenoord
De ziekenboeg bij Feyenoord is zo goed als leeg, maar wedstrijdfit is iedereen nog niet. Jørgensen en Toornstra stappen wel samen met Steven Berghuis in het vliegtuig. De aanvaller moest de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-2 zege) zondag vanwege een lichte knieblessure aan zich voorbij laten gaan, maar is – zoals verwacht – fit genoeg om in ieder geval onderdeel uit te maken van de selectie voor het duel met Rangers FC. Voor Marcos Senesi wordt het zijn eerste Europese reis met Feyenoord.

De kracht van Leroy Fer wordt er in Voetbal International nog speciaal uitgelicht: "Je ziet dan ook hoe belangrijk de rol van hem bij Feyenoord is, met zijn intercepties, de power die hij heeft: als je wedstrijden wil winnen heb je gewoon die kracht en ervaring nodig. Een wedstrijd als Rangers-uit, met die intensiteit en alles dat er bij komt kijken, is een wedstrijd die hij de afgelopen jaren misschien wel vijftig keer heeft gespeeld." 

Gerelateerd nieuws
146 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 67 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72612 leden - Op dit moment zijn 454 mensen actief, waarvan 139 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved