Van den Herik: ''Want je laat de zaak nu bewust verloederen''

Van den Herik: ''Want je laat de zaak nu bewust verloederen''

Jorien van den Herik woont op dit moment in Amerika en volgt Feyenoord nog altijd op de voet. De oud-voorzitter van de Rotterdammers heeft een duidelijke mening over het megaproject Feyenoord City. Van den Herik staat wel open om de club te voorzien van advies, maar wil niet meer op de voorgrond treden.

''Nou, ik ben al dertien jaar weg hè? Maar als Feyenoord mijn mening wil horen en ze nodigen me uit, dan kom ik,'' vertelt Van den Herik in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Het eerste wat ik dan zou zeggen is: ga eens zorgen dat die Kuip fatsoenlijk wordt onderhouden. Want je laat de zaak nu bewust verloederen.''

Het stadiondossier volgt Van den Herik op afstand. ''Als ik nog voorzitter zou zijn geweest van Feyenoord, dan zou ik eisen dat aantoonbaar wordt gemaakt dat de club er flink op vooruitgaat in een nieuw stadion. En dat is geen 8 miljoen euro extra voor het spelersbudget. Als dat alles is, dan zou ik helemaal niet naar een nieuw stadion gaan. En zou ik zeggen: ik wil een goede accommodatie, die aan de eisen voldoet. Renoveer de Kuip maar.''

Klik hier voor het complete interview met de oud-voorzitter, die aangeeft aanstaande maandag niet aanwezig te zijn bij een cruciale ledenvergadering van de Sportclub Feyenoord.

Lees meer over
De Kuip Jorien van den Herik
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties